És mégis léteznek a székelyek! -Răzvan Rotaru nyilvánosan bocsánatot kell kérjen a székelyektől - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2018. március 8., csütörtök

És mégis léteznek a székelyek! -Răzvan Rotaru nyilvánosan bocsánatot kell kérjen a székelyektől


És mégis léteznek a székelyek - figyelmeztetésben részesítették az ezt tagadó Răzvan Rotarut, nyilvánosan bocsánatot kell kérjen


Az Országos Diszkriminációellenes Tanács, a feljelentésemre hozott 12 oldalas válaszában írásbeli figyelmeztetésben részesítette Razvan Rotaru szociáldemokrata párti román parlamenti képviselőt, valamint nyilvános, valamelyik közéleti lapban történő írásbeli bocsánatkérésre kötelezte őt, mivel 2017 november 6-án, egy sajtótájékoztató alkalmával nyilvánosan kifejezte azt a véleményét, hogy szerinte nem léteznek székelyek, és nincsen Székelyföld sem, csak Hargita, Kovászna és Maros megye. Haller István tanácstag különvéleményében kifejezte, hogy a cselekmény súlyosságára való tekintettel helyénvalóbb lett volna 2000 lej pénzbírságra kötelezni a képviselőt. 


A tanács indoklásában számos érvényben lévő jogszabályra, köztük a Politikai és Civil Jogok Nemzetközi Egyezségokmányára, a Koppenhágai Konferencia Határozatára, a Nemzeti Kisebbségek Keretegyezményére, valamint a romániai diszkriminációellenes jogszabályra is hivatkozik, valamint bizonyítékként figyelembe veszi, hogy hivatalosan is létezik 1665 székely Romániában.

Forrás> Csibi Barna: https://ruszinkarpatalja.blogspot.ro/2018/03/es-megis-leteznek-szekelyek.htmlNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here