Ha székely vagy erről tudnod kell! Oszd, hogy minél több székelyt érjen el! - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2018. március 18., vasárnap

Ha székely vagy erről tudnod kell! Oszd, hogy minél több székelyt érjen el!

Több érdekes kérdést kapok privát üzenetet a facebookon is, hogy nem vesszük észre a székelység mennyire elfáradt a sok idióta politikai húzásba, amit az állítólagos rendszeráltás után a romániai politikai elit elkövetett a székelység ellen is, sokszor az erdélyi magyar pártokkal közösen, akik már beálltak a neptuni paktumot megkötő RMDSZ mellé, ahol a székelyeket meg sem kérdezték, hogy elfogadják maguknak képviseletként az RMDSZ-t. 

A válaszunk valószínűleg nem lett volna, mert évszázadokon át a székelységnek saját érdekképviselete volt, saját jogrend, saját kiforrott és működő falutörvények, amik Székelyföldet élhetővé tették. Robert Károly még a székelyeket megbecsülte, sőt mélyen tisztelte is és nem taposott bele a székely nemzettudat önállóságába, viszont már Nagy Lajos idejében elszemtelenedtek a magyar testvéreink és a székelység jogait folyamatosan csorbították egészen addig, amíg megtörték azokat a székelyeket, akik a magyar nemzet részeinek tartották magukat, de ragaszkodtak saját székely nemzetiségük önállóságában is. 

Forrás:www.szekelyekvilagszovetsege.com

Ez egészen az 1840-es évekig amiután szó szerint végig riogatták a székelységet és próbálják teljesen kiirtani a saját nemzettudatunkat, felhasználva a legalább annyira fontos magyar nemzettudatunkat ellenünk, mondva az akár a Magyar Autonóm Tartomány idejében is főleg a Marosszéki székelységnek, hogy ne székelykedjetek felejtsétek el ezt a berögződéseteket, mert elvégre magyarul beszéltek ti is. 
Ez a folyamat, ami Nagy Lajos korától már elkezdődött most 2018-ban is tart, sőt annyira jutottak a székely nemzettudat jogi eltüntetői, hogy a 2011-es népszámláláson mindössze 1665- ember mondta székelynek magát romániában, tehát jogilag a székelység száma 1665 fő romániában a 750 000-helyett. Román veszélyre hivatkoztak az erdélyi magyar pártok és a Székely Nemzeti Tanács egy része is akiket a jelenleg is vezető Izsák Balázs képviselt. A Székely Nemzeti Tanács egy része elhatárolódott Izsák Balázs székelyellenes kampányától és az erdélyi magyar pártok félrevezetésétől. Ezek a pártok és az SZNT is tudta már több nappal, sőt héttel a népszámlálás előtt, hogy meglepően a románok nagyon korrekt módon a székelyeket a magyar nemzeten belül, magyar anyanyelvűként mutatták ki tehát az 1,2 millió magyarságon belül bátran ki lehett volna mutatni a 750 000-es székely népet, mert semmiféle megosztást vagy anyanyelvcsorbítással nem járt volna ez.

Természetesen a mai napig is próbálják ezt letagadni vagy szekusnak és mindenféle gazembernek beállítani azokat a székely embereket, akik ezt felhozzák és követelik azt, hogy ezek az erdélyi pártok és szervezetek legalább kérjenek bocsánatot és ismerjék el azt, hogy hibáztak. Ezek a pártok és szervezetek nem teszik meg ezt, mert rettegnek, igen szó szerint rettegnek attól, hogy a székely nép önálló saját képviseletet fog létrehozni. Van is félnivalójuk, mivel ez a cél. Nem titkolt dolog ez, a neptuni paktumosok és a friss csicskások célja az, hogy nehogy a még területükön többséget alkotó székelyek (nem a jogilag is létező székelyekről van szó) élni próbáljanak a wilsoni alapelveken és a Polgári és Politikai Jogok Egyezségokmányában is leírt népek önrendelkezési jogával éljenek. Ezt egyébként előszeretettel keverik a szelektív jogként ismert és egyedül az elnyomó országok jóváhagyásán múló autonómiával. Nehogy véletlenül azt történjen, amit a székelyek akartak 1918-ban is, létrehozni a Székely Köztársaságot. 


Félnek, rettegnek ez az igazság és ez kihat az önrendelkezési törekvések érdembeli támogatására is. Az EMNP alelnöke Tőke Ervin személyesen telefonba nekem mondta, hogy attól félnek, hogy a románok most a XXI.században egy tömegmészárlást végeznének Székelyföldön, ha az önrendelkezési jogot próbálnák érvényesíteni. 

Kedves székelyek és magyarok, nem lesz autonómia Székelyföldön petíciók beadásától a Román parlamentben, mert nincs jogalapja és ezt, ha akarják, akkor a kukákba dobják vagy segget törölnek a petícióval. Az autonómia az nem rossz szó sincs, de ismerve a román gondolatvilágot egyszerűen naivság várni, mert ez elérhetetlen. A románok a mostani autonómia kérvénnyel szó szerint elárulták magukat mitől félnek és ez az önrendelkezési függetlenségi törekvés, mert tudják jól, hogy ezt törvényesen meg tudjuk tenni, mert ennek van jogalapja.

Ezt a félelmet kell kihasználni és előnyünkre fordítani tehát egy függetlenségi törekvést indítani, amiből lehet területi autonómia vagy ha makacskodik a román akkor független Székelyföld is egy belső népszavazással ahol fontos hogy területi szempontból nem szórvány hanem tömb magyarság székelység legyen mert ezt csak többségi szavazattal lehet elérni. Tudom, sokan teljes Erdélyt szeretnének, de nem lehetséges, mert a román többség nem szeretne önálló Erdélyországot létrehozni.

A 2011- es népszámlálás adatai:

B.CS.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here