Hol az a hivatalos dokumentum, ahol a Román Állam elismeri Székelyföld létezését? - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2018. május 31., csütörtök

Hol az a hivatalos dokumentum, ahol a Román Állam elismeri Székelyföld létezését?

Ezekhez képest a ház nélküli csiga gerincoszlop...(Hofi)
Hol az a hivatalos dokumentum, ahol a Román Állam elismeri Székelyföld létezését és ki hatalmazta fel a Siculitas Egyesületet (SZNT), hogy a jogilag is létező 1665 fő székely nevében adjanak be egy jogalap nélküli petíciót? Háromszor már lovagoltak egy döglött lovon, de nem kelt fel és negyedjére sem fog. Ilyen aljas módon próbálják befolyásolni a székelyeket és az a meglepő, hogy egy egyébként tehetséges újságíró a Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesületének elnöke állít ilyent. 

Forrás: Hirmondó.ro

A Román Állam még nem ismerte el Székelyföld létezését, nem hogy a Román Állam de még az erdélyi magyar pártok felsőbb vezetői sem, például Tóró T Tibor sem aki a Krónika egyik cikkében Székelyföld létezését letagadva még a székely nemzeti identitásnak is nekimegy. Idézem ,,Mihelyt létezik Székelyföld, létezhet székely identitás is,, De menjünk tovább és nézzük meg mit mondott Bíró Zsolt ,, Székelyföldön is akadnak székelyebbek a székelyeknél. Ez a legutóbbi népszámláláson is kiderült, amikor egyesek mindenáron székelyként szerették volna bejegyeztetni magukat,, Székelyföldön tehát Bíró Zsolt szerint jogilag nem kell létezzenek a székelyek és le kell mondaniuk a saját nemzeti önazonosságukról. 

És igen, kövezzenek meg, de egy RMDSZ-es város polgármestere mondta ki az igazságot és egyedül ő volt az aki Székelyföld és a székely nemzetiség mellett kiállott és ő Ráduly Róbert Kálmán Csíkszereda polgármestere ,,Ha egyszer felkerülök a mennybe, és találkozok tősgyökeres székely nagyszüleimmel, hogyan magyarázzam meg nekik, hogy én elmagyarosodtam, már nem vagyok székely?”

Semmi baj ,lehet hülyének nézni az embert kedves SZNT közeli média de ennyire, gyertek basszus alátámasztott tényekkel és ne hazugságokkal amivel még jobban lejáratjátok az általatok képviselt szervezet jogelődjét a valóban Székely és valóban Nemzeti Tanácsot ami 1918 ban nem a románságnak könyörgött kisebbségi jogokért, hanem a Székely Köztársaság létrehozásán dolgozott. 

Azt egyébként a Magyar Nemzet Tanács támogatásával az erdélyi románság leverte mivel a Magyar Nemzeti Tanács felfegyverezte az erdélyi románságot a székely függetlenségért törekvő székely emberek ellen. A jelenlegi helyzetben a Székely Nemzeti Tanács vált a Magyar Nemzeti Tanáccsá. Ők lettek azok, akik a székely identitás ellen harcolnak a népszámláláson és ők azok, akik az 1918-ban megalakult Székely Nemzeti Tanács szellemiségét teljes mértékben félredobták, megalázták és erre felépítve próbálnak gazdasági előnyöket szerezni úgy, hogy felhasználják a székely autonómia ügyét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here