A Székely Leszek 2021 Mozgalom célja az, hogy felhívja a székelység figyelmét arra, hogy lehetőségünk van kimutatni a székelységünket a magyarságunk mellett! - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2018. június 11., hétfő

A Székely Leszek 2021 Mozgalom célja az, hogy felhívja a székelység figyelmét arra, hogy lehetőségünk van kimutatni a székelységünket a magyarságunk mellett!

A Székely Leszek 2021 Mozgalom létrejöttét az motiválta, hogy az erdélyi magyar pártok és a Székely Nemzeti Tanács is a magyar média segítségével a székelység jogi eltüntetése mellett dolgozott az utóbbi pár népszámlálás alkalmával, előre tudva azt a tényt, hogy azokat az embereket, akik székelynek vallják magukat, a magyar nemzeten belül mutatják ki és magyar anyanyelvű csoportba kerülnek.

A mozgalom célja az, hogy felhívja a székelység figyelmét arra, hogy lehetőségünk van kimutatni a székelységünket a magyarságunk mellett és nem szabad engednünk, hogy egyiket a másik ellen felhasználva valamelyiktől megfosszanak minket. Nem szabad felülni annak a székelyellenes hangulatkeltésnek, amit a román és magyar állami támogatásokból fenttartott nyereségérdekelt pártok és szervezetek valószínűleg 2021-ben is meg fognak lépni. A mozgalomba bárki csatlakozhat, aki számára fontos az, hogy a székelyekről ne csak, mint egy elméletben vagy múltban létező népről beszéljenek, hanem egy papír szerint létező népről beszéljenek így megteremtve a székelység számára a népek önrendelkezésének jogalapját.

Minél több ember csatlakozik annál könnyebb lesz ezt a székelyellenes propagandát ellensúlyozni és könnyebb lesz a székelység számára az igazságot megismertetni a 2021-es népszámlálások előtt. Ez egy felelősségteljes feladat, nem könnyű a több évtized butító kampány után ezt elmagyarázni a székelységnek, de meg kell tenni ezért a Székely Leszek 2021-mozgalomhoz várnak minden becsületes, kitartó, nemzetéért és népéért tenni akaró székely embert.  Jelentkezni a Székely Leszek 2021 Mozgalom Facebook oldalán lehet privát üzenetben.Csak azoknak, akik a székelyellenes kijelentéseket és megosztónak mondanak minket a székely nemzettudatunk újra kimutatása miatt. 1870 ig különálló nemzet volt a székely is, amíg a magyar kéz a kézben az oláhval el kezdte a székelység asszimilálását. Beférkőztek a Székely Nemzetgyűlésekbe és megfosztották a székelységet a saját nemzetiségüktől. Ez ment 2011-ben is, ahol mindössze 1665 fő székelyt mutattak ki egész Romániában. A XXI.században a papír beszél, ha papíron nem létezünk, akkor hogyan várjuk el a románoktól, hogy a székelyeknek autonómiát vagy önrendelkezést biztosítsanak? Hogyan várjuk el, hogy elfogadják a különböző székely zászló tervezeteket? Hogyan beszélhetünk egyáltalán a létező Székelyföld régióról, ha jogilag az őshonos népe a székely nincs ott többségben, mivel most 1665-fő.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here