Elhervad a tulipán? Eckstein-Kovács Péter kilépett az antidemokratikussá váló és a román érdekeket védő RMDSZ-ből - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2018. június 24., vasárnap

Elhervad a tulipán? Eckstein-Kovács Péter kilépett az antidemokratikussá váló és a román érdekeket védő RMDSZ-bőlEckstein-Kovács Péter kilépett az antidemokratikussá váló és a román érdekeket védő RMDSZ-ből. 2016-ban Orbán Viktor kampánysegítségével a parlamentbe kerülő szervezettől sorra pártolnak el a szavazók. Eckstein közleményéből kiderül, hogy valóban az RMDSZ már nem az emberek érdekeit nézi hanem a saját érdeküket és azt az évi több mint 5 millió eurót amiről sokáig nem volt kedvük sem elszámolni a románokkal paktáló képviselőinknek.


Kiléptem az RMDSZ-ből.
Nehéz szívvel, sok vívódás után. Hét évvel ezelőtt a Főtéren írtam alá a Zöld Erdély tiltakozását Verespatak ügyében szintén egy hétvégén, azután hétfőn lemondtam az államelnöki tanácsosi tisztségből. Most csak az egyszerű tagságról mondtam le, nem kell Bukarestbe mennem megerősítés végett. Illik megköszönnöm a sok támogatást, szeretetet, barátságot, amit 28 éven keresztül az RMDSZ berkeiből kaptam.

Továbbra is a kisebbségi érdekvédelem, az emberi jogok területén kívánok ügyködni. DE nem tudom elfogadni azt a szerepet, amit az RMDSZ jelenleg a jogállam leépítésében, az igazságügy kiherélésében játszik. Nem tudom elfogadni a romániai és magyarországi kormánypártok feltételek nélküli támogatását, a függetlenség, a saját arc feladását.

Biztosan nem léptem volna ki az RMDSZ-ből, ha láttam volna a jó irányba való elmozdulás lehetőségét. Sajnos, a szövetségen belüli demokrácia megcsökött, nem látok reményt a változásra.

Maradhattok a PSD és Dragnea támogatói. Lelketek rajta, de nem az én nevemben.

Lehet, még az RMDSZ próbál megmaradni, de a 2016-os észtelen szavazás után, felméréseink szerint is rohamosan csökken az RMDSZ támogatottsága és a szimpatizánsok száma. Felmérésünkből kiderül, hogy csak 10 emberből 1 aki elégedett az RMDSZ tevékenységével.

Természetesen ez is azt mutatja, hogy antidemokratikussá vált a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, hogy nem tűrik a kritikákat a közösségi oldalaikon sem, sőt ha utána kérdezünk a székely önrendelkezésnek, azoknak a pénzeknek, amivel minden évben eladnak minket a románoknak, akkor már le is tiltanak minket.

 Te ne kérdezz semmit, hülye székely, csak üsd a pecsétet a tulipánra! Kb. ez lehet a 28 impotens politikát végző, mikor Gyurcsánnyal, mikor Orbánnal ,,csókolózó,, szövetség fejében a kérdések után. Nem gondolják azt az elvtársak, hogy jön már egy újabb formálódó kifejezetten székely politikai erő, amely (ahogyan a csíki székely ember mondja) ,,a petükre léphet,, és az nem lesz kellemes.

Kedves felsőbb vezetésű RMDSZ-es elvtársak, el kell jönnie minél hamarabb annak az időnek, amikor a rolót vagy önként lehúzzátok, vagy pedig majd mi húzassuk le. Tudjuk, fáj és azt is, hogy  ,,régen úgy állt, hogy fájt, de ma úgy fáj, hogy nem áll,, ezért ami nem megy, azt nem kell erőltetni, poltikai impotenciába szenvedtek, ideje nyugdíjba menni!  Nézzük csak miket írnak azok az emberek akik hajdanán még bíztak bennük de kinyílott a csipájuk.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here