Mi Magunkból Mi Hazánk lesz! - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2018. június 16., szombat

Mi Magunkból Mi Hazánk lesz!


Mi Magunkból Mi Hazánk, még nekem is rokonszenves a névválasztás. Előző cikkemben írtam, hogy ez a mozgalom remek lehetőség lehet a székely önrendelkezés érdemi támogatására. Novák Előd személyesen kérdésünkre elmondta neki eleve a székely önrendelkezés kifejezés is szimpatikusabb, mint az autonómia és tetszik számukra is a Székelyek Világszövetsége irányvonala és tevékenysége.

Érdekes lesz a kezdeményezés, számomra rokonszenves aztán meglátjuk mi lesz. Dúró Dórát, Toroczkai Lászlót és Novák Elődöt mindig is kedveltem, mert ami a szívükön az a szájukon. És az is szimpatikus, hogy politikai pályafutásuk többnyire a MIÉP-ben kezdődött, amely szintén egy magyar nemzeti párt, tehát valamit átvihetnek a Miép szellemiségéből is a Mi hazánk mozgalomba.Tudom Jobbikos barátaimnak ez a cikk nem esik jól, de ennek a mozgalomnak örülni kell, mert minden nemzeti mozgalom csak erősít. Amit hiányolok a nemzeti pártokból az a konszenzus keresése. El kell, induljon egy olyan lökés, amely a konszenzust próbál találni nemzetstratégiai kérdésekben. Jelenleg kimondhatjuk, hogy Magyarországon nem létezik olyan karakteres párt, amelyet még ellenzéknek lehessen nevezni.  Toroczkai László:
Miután a Jobbik vezetése egy koncepciós eljárással betiltotta a Mi Magunk platformot, Dúró Dórát és engem pedig kizártak, az utunk egyértelművé vált. Korábbi ígéretemhez híven, amennyiben június 23-án az Ásotthalmon megjelenő bajtársi közösségtől felhatalmazást kapok, akkor önálló politikai mozgalomként folytatjuk. A Mi Magunk azokat jelentette, akik a Jobbikon belül megpróbálták a pártot az árulás és elvtelenség útjáról visszaterelni az eredeti útra. A 23-án zászlót bontó új mozgalom azonban már az egész nemzetet és az egész országot kívánja képviselni, ezért a nevünk június 23-tól Mi Hazánk Mozgalom lesz. A jelképünk ugyanaz marad, ahogy mi sem változunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here