Nagy veszteség érte a székely nemzetet! Búcsuzunk Kányádi Sándortól! - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2018. június 20., szerda

Nagy veszteség érte a székely nemzetet! Búcsuzunk Kányádi Sándortól!

Nagy veszteség érte a székely nemzetet, mert elment az a székely költőnk, akinek a versein felnőttünk, akinek a verseivel szavaló versenyeket nyertünk, vagy elmondhatjuk azt, hogy megadatott számunkra is az a lehetőség, hogy személyesen találkozhattunk és foghattunk kezet vele.

Ő nem szimplán csak egy székely költő volt, hanem az ősi nemzettudatunk őrzője és tanítója is. Halála előtt még azt nyilatkozta,, Az igazi költő esetében (...) csak halála után derül ki teljes bizonyossággal, hogy az volt-e, aminek hitték őt, aminek hitte olykor maga is magát. Akkor derül ki, hogy az unokák, dédunokák érdemesnek tartanak-e valamit kézbe venni.,, Bátran kijelenthetjük, Sándor bácsi ,,igazi költő,, volt egy olyan költő, amelyet halála előtt is több százezren, de nem túlzás az sem mondani, hogy több millióan kedveltek.

Nehéz is ebben az időszakban bármit is mondani, de el kell mondani és meg kell jegyezni azt, hogy sokat tett értünk, székelyekért, magyarokért, csángókért is, hogy egy olyan irodalmi életművel gazdagította a székely irodalmat, amit ki merünk jelenteni, hogy még ükunokaink is nagy élvezettel fognak tanulni. Kányádi Sándor bácsi elment, de ha most még mondana valamit, az valószínűleg az lenne ,,Eljött az időm, én elmegyek, de a több évtized irodalmi termése nem hal meg, ha ti tovább éltetitek,, Éltessük tovább Kányádi Sándor verseit!

A Székelyek Világszövetsége elnöksége, tagjaink és szimpatizánsaink nevében is őszinte részvétünket fejezzük ki Kányádi Sándor hozzátartozói felé.

Nyugodjon békében Sándor bácsi!

Székelyek Világszövetsége


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here