A Székelyek Világszövetség Budapesti Alapítótagja Pilán László is részt vett és felszólalt a Beke István és Szőcs Zoltán melletti szolidaritási tüntetésen. - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2018. július 12., csütörtök

A Székelyek Világszövetség Budapesti Alapítótagja Pilán László is részt vett és felszólalt a Beke István és Szőcs Zoltán melletti szolidaritási tüntetésen.A Székelyek Világszövetség Budapesti Alapítótagja Pilán László is részt vett a Beke István és Szőcs Zoltán melletti szolidaritási tüntetésen. Pilán László elmondta, hogy politikai szimpátiától függetlenül ki kell állnunk Beke István és Szőcs Zoltán mellett, mert ma ők és holnap lehet, mi leszünk meghurcolva ilyen koncepciós perek által.


Pilán László felszólalása:

 Kedves magyar és székely testvéreink!

Köszönetünket fejezzük ki a Székelyek Világszövetsége nevében, hogy nemzettársunkért és közeli barátainkért, Beke Istvánért és Szőcs Zoltánért most itt vagytok és a szabadon bocsájtásukért tüntettek. Sokat jelent ez nekünk, mivel Beke István tavaly Június 27-én a romániai falurombolások 29-ik évfordulójára szervezett Hősök téri megemlékezésen részt vett és beszédet is mondott.
Tudjuk nagyon sokunkban nagy a düh a harag a Román elnyomó hatalom székelyellenes lépései miatt, de ki kell tartanunk és a nemzetközi jogvédő szervezetek figyelmét felhívni a román állam Cseauseszku rendszerét is megszégyenítő magyarellenességére és kérnünk kell, hogy lépjenek fel ez ellen.
Kitartást kívánunk a bajtársaknak, a családtagoknak, Beke Ernő bátyánknak, aki elnökségi tagunk és mindazon tiszta szívű nemzetét szerető embernek aki Beke István és Szőcs Zoltán szabadságát kívánja. Nem adjuk fel, és üzenjük ennek az összetákolt soviniszta elnyomó hatalomnak, nem lehet minket megfélemlíteni sem Székelyföldön sem Erdélyben. A szabadságunkról nem mondunk le és minél erősebben támadnak annál erősebben fogunk mi is válaszolni.  Kilátsük itt mindannyian: Szabadságot a székely politikai foglyoknak!

Köszönöm hogy meghallgattak:

Pilán László a Székelyek Világszövetsége Budapesti képviselője


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here