Az SZNT a ,,döglött lovat rugdossa,, remélve, hogy az valamikor fel fog kelni! - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2018. július 20., péntek

Az SZNT a ,,döglött lovat rugdossa,, remélve, hogy az valamikor fel fog kelni!Az EMI Tábor nem járhatott le Izsák Balázs a Siculitas Egyesület (SZNT) elnökének előadása nélkül ahol a ,,döglött lovat újra jól megrugdosta,, remélve, hogy az valamikor fel fog az kelni.  Előadásában a Székelyföldi régió elszegényítéséről beszélt és azokról a magyarok lakta megyékről ahol a magyarság aránya a többséget jelenti.

Izsák Balázs- Kép forrása: Erdon 


Természetesen a ,,döglött ló,, témája azaz az autonómia kérdése is előkerült, amit a beszédjéből kivéve a Székelyföldön élő magyarok és székelyek sem támogatnak egységesen, tudva azt, hogy jogalap hiányában és ismerve a román mentalitást Székelyföldön terülti autonómia nem lehetséges, csak a Román Állam jóváhagyásával. Ezért is lehet bátran kijelenteni az autonómia kérdése jelenleg Romániában a ,,döglött ló,, esetét tükrözi és ha valami döglött azt sem petíciókkal sem noszogatással nem lehet felébreszteni.

A döglött ló rugdosói - Kép forrása: Maszol

Mi a teendő akkor? Hogyan lehet eredményt elérni? Csak is kizárólag a Wilsoni alapelveken és a Polgári és Politika Jogok Egyezségokmányában is szereplő népek önrendelkezési jogával amit számos nemzetközi szervezet is támogat és Románia is áláírt. Ez a jog kötelező érvényű és össze nem téveszthető a szelektív jogként ismert autonómiával. 

Az önrendelkezés esetében belső népszavazás által ki kell mutatni (ha Székelyföldről beszélünk) az egyetlen őshonos nép a népszámlálásokon az SZNT által is félrevezetett székelység akaratát amelynek a 2011-es népszámlálás szerint a hivatalos száma 1665 fő. Tehát jelenleg jogilag ennyi létező székely van a 650-700 000 helyett.

Tehát az erdélyi magyar pártok és a Székely Nemzeti Tanács is felelős azért, hogy a székelyek mivel jogilag csak kis számban léteznek elvesztették az önrendelkezési jogukat. Valószínüleg ez is volt a cél, hogy a nagy tömbben élő székelyek jogait szét tudják bombázni hazug népszámlálási kampányokkal és erre felhasználva az 1970-es évek románjainak a székelyellenességét. Panaszkodnak polgármesterek, székelyföldi képviselők, hogy a 2004 ben tervezett SZNT zászlót amit most sokan a székely nép zászlajának gondolnak miért szedik le az önkormányzatok épületéről? Azért, mert egy jogilag eltüntetett népnek a zászlojának tekintik. Más lenne a helyzet, ha a Székelyföldön élő magyarok zászlojának tekintenék és nem a székelyek zászlojának.

Ilyen apróságnak tűnő dolgokon bukik el a Székelyföldön élő magyarok és székelyek törekvése, jogaiknak érvényesítése is. Talán ha azt az Isten által adott tulajdonságot, amivel a székelyek rendelkeztek és lehet, ha még maradt is belőle az SZNT használná, akkor valami eredményt is tudnának felmutatni. Ez a tulajdonság a székely furfang lenne, amit a nemzetközi jogokkal együtt kellene használni, talán jönne az eredmény is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here