Tanulj okos székely a japánoktól - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2018. július 3., kedd

Tanulj okos székely a japánoktól


A japán labdarúgók kitakarították az öltözőt a tegnapi, Belgium elleni vesztes mérkőzés után, és ott hagytak egy cetlit „köszönjük”-felirattal, míg a szurkolók könnyek között szedték a szemetet a lelátón... Na, ez is így kellene itt is legyen.

Kép forrása: Nemzeti Sport Online

 A napokban a vonaton ülve Székelyudvarhely fele utazva néztem ki az ablakon és a falvak környéke, ahogy kinéz az megérne jó nagy pofot minden ott élő szemetelő embernek. A vonatsínek mellett a bokrok tele vannak hordva szeméttel és ebben a teleszart pelenkától elkezdve minden ott van. Szép példát mutatunk mi székelyek is, ha így haladunk lassan a Bukaresti Ferentart lassan utolérjük

Állítólag minden háznál vannak kukák és az autók is járnak, miért nem lehet a szemetet a kukába dobni és ne a patakokba, árok mellé, bokrokba vagy éppen az utak melletti sáncokba? Mert ott kényelmesebb? El kell érnünk oda hogy bárki csinálja ezt, családtag, szomszéd, barát, akárki meg kell szólítani ne tegye akár konfliktus lesz belőle akár nem és ha kell az ilyent fel kell jelenteni! Én aki elég sokat járok horgászni, látom mi van a Küküllő melletti patakokban, mindent a patakokba és szélébe dobnak. Műanyag palackok ezer számra, sok helyen a patak folyását is eldugva állnak, nem beszélve az elpusztult állati maradványok vízbe dobásától. Ilyent is tapasztaltam. Egész disznókat, borjukat dobnak bele a patakokba. 

A helyi önkormányzatok nagyobb felelőséget kellene vállaljanak a folyók, patakok, utak melletti sáncok tisztántartására. Ha kell kamerákat felszerelni és szigorúan büntetni azokat a személyeket, akik a környezetet szennyezik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here