A Csíksomlyói Passió idióta emberek rendezésében! - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2018. augusztus 19., vasárnap

A Csíksomlyói Passió idióta emberek rendezésében!Ilyen színvonalon aluli teljesítménnyel régen jelentkezett itt magyar színház! Több székely ember felháborodva hagyta ott a Csíksomlyói Passió előadást, mert történelmileg hiteltelen volt a székelység szempontjából. Talán ezt a finnugrabugrászok meg is tapsolták volna, de ez szőrnyű volt.

A székelyeket így beállítani, hogy egy úgymond ,,honfoglaló,, nép mikor már az úgynevezett honfoglalás előtt már itt Székelyföldön őshonos nép volt a székely és ezt nem én mondom, hanem a számos régészeti lelet és a Székely Gesta is ezt pontosan leírja.

Forrás Nemzeti Színház

A másik óriási hibája az előadásnak, hogy a székelyeknél nem volt jellemző a keresztre feszítés! Abban a pillanatban, amikor ezt megláttam a tévében a rendezőt képzeltem magam előtt a (,,szép magyar családi névvel rendelkező,,) Vidnyánszky Attilát, akinek egy akkora taslit adtam volna, hogy a hargitai barnamedve sem nyúlt volna már hozzá

Vidnyánszky Attila. Forrás: Alfahír.hu

A Nemzeti Színház igazgatója a Vidnyánszky Attila az Origo lapnak azt nyilatkozta, hogy,, pályafutásának legfontosabb turnékezdése lesz ez. Ráadásul szerinte ezzel az erdélyi bemutatóval tud végre a maga teljességében is megnyilvánulni az a gondolat, hogy a Nemzeti Színház valóban a nemzet színháza. ,, Lehetséges, de nekem már csak az a kérdés maradt meg bennem, hogy melyik nemzet színháza ez, mert a magyaré biztos nem lehet!

2 megjegyzés:

  1. Én ezt teljesen másként látom. A színművet nem Vidnyánszky (... és hagyjuk a neveket békén) írta. Viszont ebből a száraz drámából egy 65 m széles és 3 színpadi játékkal ő egy csodát rendezett, beleértve a székely táncosok mozgáskultúráját és Berecz András betéteit. Név nélküli cikket írt Uram,... valószínűleg bal szélről... mint tudjuk, a liberális szektorból. Persze elképzelhető (?) hogy Ön különbet rendezett volna, de hál' Istennek ebben a játékban Önnek a kibic szerepe jutott, de mint tudjuk ha nem játszik, a kibicnek k...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Fujer Úr! Sem jobboldali sem baloldali sem libsi nem vagyok. Leírtuk a kritikát mi nem tetszik. Ha erre nem tud érvelni felszólítom Önt hogy ne itt rontsa a levegőt a személyeskedéseivel. Ez egy színvonalon aluli előadás volt amit esetleg a Mikroszkóp színpadán el lehet jászani de nem székelyekkel akik keresztre feszítenek!

      Törlés

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here