MOLDÁVOK ÉS SZÉKELYEK KÖZÖSEN A SZÉKELY ÖNRENDELKEZÉSÉRT ÉS A MOLDÁV KÖZTÁRSASÁG SZUVERENITÁSA MELLETT - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2018. augusztus 7., kedd

MOLDÁVOK ÉS SZÉKELYEK KÖZÖSEN A SZÉKELY ÖNRENDELKEZÉSÉRT ÉS A MOLDÁV KÖZTÁRSASÁG SZUVERENITÁSA MELLETTKőrispatakon tartott fórumot a Mișcarea Vaida Voievod (Vaida Voievod Mozgalom) elnöke Nicolae Pascaru Úr és a mozgalom képviselői. A székelység ősiességét és megmaradására biztatta a megjelenteket. Benke Csaba a Székely Leszek 2021 Mozgalom alapítója és az SZVSZ korábbi elnökségi tagja, így értékelte az eseményt:
Nagyon jól esett számomra ez a találkozás. A Moldáv testvérek látogatása azt bizonyítja, hogy nincs egyedül a székelység és számíthatunk olyan nemzetekre is, mint a moldávok. Nicolae Pascaru Úr üzenete a székely nép felé olyan üzenet volt, ami vastapsot érdemelt. Nekünk székelyeknek van közös pont is a moldávok történelmével. Azon kell dolgoznunk, akár független emberként is, hogy ez a kapcsolat erősebb szorosabb és testvéri legyen.

A székelyek kiállnak a Moldáv Köztársaság függetlensége mellett, mert tudjuk, hogy a Moldáv nép csak úgy tudja megtartani a nemzeti szuverenitását és csak függetlenként tudja megállítani azt az asszimilációs folyamatot, amit Románia kezdeményezett ellenük. A Vaida Voieod Nemzeti Mozgalomban úgy gondolom, tisztességes partnerekre találhatunk a székely önrendelkezési törekvésekben.

Mulțumim mult Mișcarea Națională Vaida Voievod, mulțumim domnul Pascaru! Trăiască prietenie între poporul moldovenesc si poporul secuiesc!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here