Nem kell a székelyeknek sem autonómia sem önrendelkezés! Tessék szépen beolvadni a románságba ha a jogaitokért nem álltok ki! - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2018. szeptember 17., hétfő

Nem kell a székelyeknek sem autonómia sem önrendelkezés! Tessék szépen beolvadni a románságba ha a jogaitokért nem álltok ki!
Egyre másra csak azt lehet olvasni, hogy Székelyföldön leveszik a Városháza és Községháza magyar feliratokat és sehol sem azt, hogy eredményeket érnek el a székelyek az önrendelkezési törekvéseikben. Ezek a jogcsorbítások mind úgy történnek, hogy a román korányban magyar és székely képviselők is ülnek az RMDSZ színeiben bár munkájuk, ahogy mi érzékeljük a heves bólogatásokból áll és ezek a bólogatások lehetnek székelyellenesek is.

A napokban olvashattuk az erdélyi magyar médiában, hogy levették Csíkszereda városháza magyar feliratát amely ellennem több mint 2 éve akkor az SZVSZ tagjaként már én magam is felszólaltam egy  bejelentett tüntetésen ahol mindössze 300 ember jelent meg, hogy tiltakozzanak a magyar felirataink, magyar nyelvünk és székely nemzeti identitásunk támadása ellen. Közben a város vezetői és az erdélyi magyar politikai szervezetek vezetői Csíkszeredában fontosabbnak látták azt, hogy egy hokimeccsre látogassanak ki.

Nagyon csalódott voltam akkor és most még nagyobbat kellett csalódnom, hogy eltávolították a városháza feliratot amelyet az erdélyi magyar képviseleteknek kutya kötelességük lett volna MINDEN ÁRON megvédjenek. De nem tették hanem behódolva a román hatalomnak   elfogadják ezt a döntést, ahogyan Csíkszereda lakóssága is ami mondjuk ki szégyen egy olyan nemzetre nézve ami katona nemzet volt. 

Megérdemli-e ezt a székely nép, hogy a jogait így csorbítsák? Igen  sőt még jobban kellene a románok ezt tegyék egyre durvább ezközökkel csak azért, hogy a székelyek szenvedése nagyobb legyen és ők maguk jőjenek rá hogy a csipájuk ki kell nyíljon és ha nem állnak ki értük vegyék kezükbe a dolgokat és álljanak ki saját magukért.
Nem szeretik ezt tenni, mert mindig valami indokot találnak miért nem állnak ki saját magukért és a nemzetükért az ilyen jogcsorbítások ellen: Dolgozni kellett menjek, engem nem érdekel a politika, ez nem az én dolgom, hanem a politikusok dolga. Kb. ilyen indokokkal jönnek, az emberek csakhogy egy kis követ se kelljen megmozdítani az önrendelkezésükért vagy a jogaik csorbítása ellen.

Ezek az emberek többnyire a Ceușescu rendszerben a rendszer hű tapsolói voltak, kik önszántukból és meggyőződéses kommunista eszméjüktől, kik meg parancsra voltak a kondukátor hű tapsolói. Ha akkor ki tudtak menni az utcára Ceau elvársat tapsolni akkor tessék most is kimenni hanem mindenki ügyesen a száját befogja és tűrje azt hogy nem fog magyarul beszélni hanem csak románul, csak román feliratokat láthat, és a jogait folyamatosan csorbítani fogják. Megérdemlitek székelyek egészen addig amíg az eszetek meg nem jön.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here