Székely Leszek 2021 Mozgalom: Nem Székely Nagygyűlésre van szükség, hanem Székely Nemzetgyűlésre! - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2018. szeptember 5., szerda

Székely Leszek 2021 Mozgalom: Nem Székely Nagygyűlésre van szükség, hanem Székely Nemzetgyűlésre!A Székely Leszek 2021 Mozgalom és a Romániában bejegyzett Néri Szent Fülöp Egyesület szerint: Nem Székely Nagygyűlésre van szükség, hanem Székely Nemzetgyűlésre!

A Székely Leszek 2021 Mozgalom és a Néri Szent Fülöp Egyesület nyílt levéllel fordult a Székely Nemzeti Tanács elnökéhez, Izsák Balázshoz, hogy ne nagygyűlésre, hanem Székely Nemzetgyűlésre invitálják a székely népet. A Székely Nemzetgyűlés az egyetlen történelmileg több száz évre visszavezethető székely gyülekezési forma amely felhatalmazhatja a székely nép közképviseleti státuszára az adott egyesületet, szervezetet, pártot.Jelenleg hivatalosan a székely nemzetnek nincs székely nemzetgyűlés által felhatalmazott közképviseleti státusszal rendelkező képviselete, ezért mindenféle székely ügyet érintő döntés előtt a székely nemzetgyűlés felhatalmazása lenne szükséges a székelység törvényei hagyományait követve.

 A Székely Leszek 2021 Mozgalom és a Néri Szent Fülöp Egyesület továbbá azt is kérte a Székely Nemzeti Tanács elnökétől, hogy fogalmazzák meg a székely nemzet meghatározását.  A Székely Leszek 2021 Mozgalom és a Néri Szent Fülöp Egyesület a székely nemzet meghatározásának az I. Székely – Magyar Világtalálkozó Zárónyilatkozatának mellékletét javasolta.

A javaslat azt is tartalmazza, hogy ha a Székely Nemzetgyűlést szervező egyesület aláírásával el kell, hogy fogadja azt, ha a határozatban foglaltakat egy adott időszak alatt nem teljesíti, a szervezet automatikusan elveszíti a székely nép közképviseleti státuszát.

Válasz még nem érkezett a Székely Nemzeti Tanácstól, de abban az esetben ha a Székely Nemzeti Tanács fontosnak tartja az egyéb Székelyföldi szervezetekkel való jó kapcsolatot és csoda folytán válaszolnának akkor erről tájékoztatjuk az érdeklődőket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here