Magyarországon is bemutatkozik, a Székely Leszek 2021 Mozgalom - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2018. november 27., kedd

Magyarországon is bemutatkozik, a Székely Leszek 2021 MozgalomA Székely Leszek 2021 Mozgalom 2017 –ben jött létre és céljuk a székely nép jogi kimutatása a magyar nemzeten belül és magyar anyanyelvű népként a következő, tehát 2021-es népszámláláson.  Mint ahogy ezt tudjuk 2011-ben is lehetőség volt erre és a magyarországi média segítségével az erdélyi magyar pártok tudatosan a székelység vállalása ellen bíztatták mind a 700 000 székelyt, hogy véletlenül se lehessen egy törvényesen és jogilag létező székely népről beszélni.


Az RMDSZ, MPP, EMNP és a székely nevet bitorló Székely Nemzeti Tanács is a székelység ellen kampányolt. Izsák Balázs az SZNT elnöke akkor egy olyan idióta megfogalmazást adott a székelységről, amin még a normális székely ember mai napig is nevet. ,,Az a székely, aki Székelyföldön él és magyarul beszél,,.  Nagyon szép megfogalmazás, talán ha Maliból vagy Nigériából idejön egy migráns Székelyföldre és tökéletesen meg tanul magyarul beszélni, akkor Izsák szerint már székely lett belőle.

A Székely Leszek 2021 Mozgalom teljesen önerőből szervezi meg a ,,Nincs menekvés csak új SZÉKELY kezdés,, fórum sorozatot, melynek célja az, hogy bemutassa a székelység mai XXI.századi helyzetét és megoldásokat találjon a székely önrendelkezés elérésére.  Budapesten december 22-én a Köki terminállal szemben található Bujdosó Székely Vendéglő címertermében találkozhatnak a fórum résztvevőivel. A program mondhatni egésznapos mivel de. 11 től kezdődik és este 19 óráig tart. Számos magyar neves előadó politikai szereplő kapott meghívást a fórumra. A fórumok 2019-től Székelyföld településein is megjelennek. A következő fórum Csíkszeredában lesz 2019 januárjában.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here