Zseniális ötlettel állt elő az MSZP de ezt miért nem 2004-ben tették? - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2018. november 17., szombat

Zseniális ötlettel állt elő az MSZP de ezt miért nem 2004-ben tették? A pártok teljes mértékben változnak, olyanok akik nemzeti pártok voltak mintha kommunisták lennének és a kommunisták vagy baloldaliak nemzetibbek lennének? Ki érti ezt? Nézzük csak meg milyen javaslattal állt elő az MSZP. Nyugalom, nincs benne románozás! 
 Az MSZP határon túli ügyekben a következőket javasolja:

Hozzanak létre egyéni választókerületeket vagy külön listákat, hogy a határon túli magyar állampolgároknak ne a budapesti pártlistákra kelljen szavazniuk, hanem maguk közül választhassanak képviselőket az Országgyűlésbe, mert „a hiteles határon túli képviselethez határon túli képviseletre van szükség a magyar parlamentben”.

Ezzel 100%-ban egyetértünk és olyan ellentéteket oldana meg ami a magyar és székely kapcsolatokat is javítaná, tehát nem lehetne egyik – másik magyar párt felhasználja a székelyeket vagy az erdélyi magyarságot Románia esetében.
A Székely Leszek 2021 Mozgalom teljes mértékben támogatja az ötletet, hogy a külhoni magyarságnak, székelyeknek legyen saját független képviselőjük a Magyar Parlamentben ahogy ez egyébként is volt 1840 es évek előtt mielőtt a Magyar Országgyűlés megfosztotta volna a székelyeket is a saját parlamenti képviselettől.

A kormány minél nagyobb forrásokat fordítson a szülőföldön maradás támogatására. A Bethlen Gábor Alap támogatásai főként címkézettek, ezért a szocialisták azt kezdeményezik, a források legalább 90-95 százalékát nyílt pályázaton osszák el.

A szülőföldön maradás támogatása nagyon fontos a Székely Leszek 2021 Mozgalom ezzel is egyetért ahogy azzal is hogy ezeket a pénzeket ne a mostani minta szerint egy az egyben az RMDSZ markába adják,( akik ugye a Román Állam által kapott több mint 5 millió eurót is sajátjuknak vélik és ezek a pénzek soha nem a székely vagy az erdélyi magyar emberek zsebébe kerültek.) hanem kizárólag nyilvános pályázatokon lehessen lehívni ezeket az összegeket.  

Támogatják a kulturális vagy akár a területi autonómiát is, de ehhez mindenképpen szükség van a Kárpát-medencei országok közötti hatékonyabb, jobb együttműködésre. A nemzetegyesítésre az egységes, belső határok nélküli Európa megteremtésével van esély.

A kulturális és területi autonómia kérdésében nem egyezik a Székely Leszek 2021 Mozgalom álláspontja ahogyan a ,,nemzetegyesítés,, jelző sem tiszta számunkra, hogy ez nem –e egyféle asszimilációt vagy nemzeti identitás feladását jelenti-e.

A Máért zárónyilatkozatához kiegészítésképpen javasolják, hogy élesszék fel azt a „régi, szép hagyományt”, hogy Magyarország és a szomszédos országok közös kormányüléseket tartanak.

A Székely Leszek 2021 Mozgalom jó ötletnek tartana egy közös kormányülést a Magyar Állam és Románia között, mivel a két ország közötti problémákat jobban meglehetne beszélni, mint egy-kétszemélyes diplomáciai látogatások alkalmával. Tehát az ötlet az támogatható.

Egyébként a Máért zárónyilatkozatát illetően „a dolgok 99 százalékával” egyetértenek.

A Máért zárónyilatkozatát a Székely Leszek 2021 Mozgalom is támogatja és többnyire egyetért vele azzal a megjegyzéssel, hogy bővíteni lehetett volna ezt sok más fontos témával is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here