A politika és a vallás, avagy ugyanaz a kettő? - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2018. december 10., hétfő

A politika és a vallás, avagy ugyanaz a kettő?A XXI. Században a vallás pontosan olyan, mint a politika, ezer párt ezer vallás. Parlament és templomok ahol szintén felüti a szavazásoknál a fejét a politika. Számtalan eseten írtak már nekünk is erről, hogy mit gondolunk erről, hogy a pap álljon-e politikusnak és a templomban illik-e szavazásra buzdítani.


Véleményünk szerint a pap nem azért van, hogy a templomokban a politikáról meséljen a híveknek, ezért egy vallási közösség vezetője nem szabadna a politikai témákba belemenjen és akár a saját vallási felekezetei között is megosztást szítson mivel nem biztos, hogy mindenki azon valláson belül ugyanolyan politikai irányvonalat képvisel. A pap az tehát maradjon a biblia mellett, mert neki az a feladata és nem a politika, ha meg politizálni akar, akkor haladéktalanul takarodjon a templomból és álljon politikusnak, ahogyan Tőkés László is tette, bár ő is maradhatott volna inkább a papi köntös alatt, mert azzal sokkal több segítséget adott volna mint így a politikai karrierjében.

 Erdélyben is gyakori eset ez, hogy a templomokban szavazásra buzdítanak valamilyen párt mellett, ahogyan ez pár éve Deményházán is megtörtént ahol egy olyan vígjátékot csinált egy RMDSZ kampány eseményen, hogy ilyen benyalásokat talán még az emberek Észak Korea diktátorának tesznek, itt meg csak az erdélyi Lenin dublőr tartózkodott ezt tekinthetik meg az alábbi videóban.

       Mert ugye szüksége van a közösségeknek papokraA vallás ma már szerves része a politikának és nagyon sok esetben pont a vallásos emberek esnek áldozatául a politikai pártok álszent kijelentéseinek.
A gyilkos vallások és a politika összefonódása okozta a Székely nép tragédiáját! Keressétek az igaz Istent és Ő kivezet titeket a lelki sötétségből!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here