Péter Botond – Egy csíksomlyói srác, aki a magyar nemzet egyik legnagyobb modern építésze és tervezője lehetne! - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2018. december 27., csütörtök

Péter Botond – Egy csíksomlyói srác, aki a magyar nemzet egyik legnagyobb modern építésze és tervezője lehetne!


Nem túlzom akkor amikor ennek a cikknek ezt a címet adom ,, Péter Botond – Egy csíksomlyói srác, aki a magyar nemzet egyik legnagyobb modern építésze és tervezője lehetne! Kérem Önöket, olvassák el a cikkünket és ismerjék meg a magyar nemzet reméljük legsikeresebb építészévé és tervezőjévé váló székely fiatalembert, Péter Botondot.


Botival Angliai munkám során ismerkedtem meg és több mint 5 hétig kellett az én nagyon nehéz természetemet elviselnie egy karavánban. Boti elmondása szerint én voltam az az első ember, akinek meg mert teljesen nyílni és megismerhettem a gyerekkorának nehézségeit és minden megpróbáltatásait. 

Boti sajnálatos módon gyerekotthonban nőtt fel és gyerekkorában rengeteg bántást kapott nagyobb társaitól, tehát egyféle terrornak élte meg a gyerekkorát egészen addig meg nem jelent a további életét pozitív irányba mozdító nevelőnő Péter Marika, aki megszerettette vele a rajzolást és hosszú évek után érezhette azt, hogy mi az a biztonság és mi az a szeretet. 


 Boti a gyerekkoráról nem igazán szeret beszélni, de bátorítottam, hogy tegye meg, mert ezzel nagyon sok szülő és gyereket vállaló család szemét ki tudja nyitni egyben meg tanítani is őket. Boti tehetségéről személyesen is meggyőződhettem idén decemberben mikor meglátogattuk a Néri Szent Fülöp Egyesülettel a csíksomlyói Csibész Alapítvány házában élő Botit, aki segíti az ott élő gyerekeket a munkájával. Előkerültek a rajzok és tátva maradt a szánk a tehetségétől, amit nem igazán ismertek el sokan eddig. 

Nem engedhettem ezt, hogy ezek a gyönyörű épület tervek elzárva legyenek, mert ezt látnia kell a magyar népnek is ezért Botinak felajánlottam a lehetőséget, hogy december 22-én Budapesten a ,,Nincs menekvés csak új székely kezdés,, fórumunkon ezeket a rajzokat a média előtt mindenképp mutassa be, mert ezt meg kell ismertetni a magyar emberekkel és esélyt kell adni, hogy talán egyszer valamelyik épülettel Budapesten valójában is találkozhassunk.   

Boti előadása az emberek szeméből kicsalta a könnycseppeket, Botit és Marikát is meghatotta ez a pillanat, ahogyan a lenti videót készítő Dr. Horkovics Kováts Jánost is a Hun TV tulajdonosát, aki meghívta Botit a Hun TV stúdiójába és egy bemutatkozó filmet, interjút készített Botival és a neki gyerekkorában óriási erőt adó Marikával. Kérem Önöket, szánjanak egy órát rá és ismerjék meg ezt a csodálatos képességekkel megáldott székely embert, Péter Botondot és terjesszék, hogy megismerje őt a nemzetünk.

Boti előadását az alábbi linkre kattintva nézhetik meg

A Hun Tv-ben készlült beszélgetést itt nézhetik meg

Benke Csaba

1 megjegyzés:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here