Vége az Udvarhelyi Híradónak és a Csíki Hírlapnak, bekebelezte őket a Székelyhon. - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2019. január 12., szombat

Vége az Udvarhelyi Híradónak és a Csíki Hírlapnak, bekebelezte őket a Székelyhon.Megkérdeztük a Székelyhon szerkesztőségét milyért volt szükséges ez, de cikkünk megjelenéséig nem válaszoltak a kérdéseinkre. A Városunk Székelyudvarhely csoportban a volt Udvarhelyi Híradó olvasó és az újság egy korábbi munkatársa is csalódott a Székelyhon napilap tevékenységében és mai formájában.

Kép forrása: Székelyhon napilap CSH

Sajnos a pártfüggetlen nyomtatott székelyföldi sajtónak hamarosan befellegzett és egységesen olvashatjuk,,a legjobb,, pártpropagandákat lehozó újságokat. Amik már nem adnak teret a székelyföldi civil kezdeményezések népszerűsítésének, tehát egyszerűen felvásárolnak, minden lapot, bármennyi anyagiért, csakhogy a propaganda terjedjen. Mire voltunk kíváncsiak a Székelyhon újsággal kapcsolatosan?

Ezeket a kérdéseket tettük fel nekik:

·        Mint ahogy az erdélyi magyar médiából olvashattuk az Udvarhelyi Híradót és a Csíki Hírlapot is a Székelyhon fogja helyettesíteni és egy újságként olvashatjuk ezeket. Mi volt ennek a döntésnek az oka?

·        A Városunk Székelyudvarhely oldalon többen a hozzászólók közül panaszkodtak, hogy eltűnik az Udvarhelyi Híradó amely Udvarhely egyetlen nyomatott lapja volt és így nem érzik magukénak a Székelyhon újságot, mit tudnának ezeknek az embereknek mondani?

·        A hozzászólók azt állítják, hogy elindult egy hullám azok között, akik előfizettek az Udvarhelyi Híradóra egyre többen mondják vissza az előfizetéseket, ez valóban így van?

·        Milyen céljai vannak a Székelyhon újságnak, pártfüggetlen médiának tartják magukat? Vagy hogyan határozzák meg a Székelyhon arculatát?

A Városunk Székelyudvarhely csoportban a hozzászólások között a következő problémákat látják a Székelyudvarhelyiek.:

Z.P.  Sajnálom! Gyászolom! De nem hiszem, hogy életképes tudna lenni, s ha igen, milyen áron és áldozatok árán!!!??? Ennyire széles érdeklődési kört nem tudok elképzelni, még ha közös gondjaink, SORSUNK van is!!! Isten segítsen SZÉKELYHON napilap!

K.L Ez komoly? Megszűnik az UH??? Nagyon nem tetszik.
G. K Nagyon sajnálom az UH összevonását a többi napilappal, jobban érdekeltek a helyi hírek. Többet nem fogom megrendelői. Sajnos ebben a kérdésben sem kérték ki az olvasók véleményét, mint még sok más dologban sem. Ha egy országos v régiós napilapból szeretnék a napi hírekről értesülni akkor sem ebből a lapból tenném, csak általánosságok és nem az itt élő emberek napi problémái, kérdései, megoldásai. Ettől eltekintve sok sikert a továbbiakban a Székelyhonnak de én továbbra is az UH mellett voksolok.

K. A Ez az újság teljesen megváltozott. Nem érdekelnek más város problémái...még akkor sem, ha a Székelyföldről írnak. Most azon gondolkodom, hogy milyen más napilapot rendeljek meg, ha egyáltalán van? Ezt nem fogom többé megrendelni, ez nem az amit mostanig olvastam és kedveltem!

L. V. Hat (6) kerek évet dolgoztam az Udvarhelyi Híradó nyomdájában. 2006-2012 között. Éjszakában mindig. De szép idők is voltak. Akkor még az újságnak volt tartalma, olvasnivalója. Mostanra csak betük és sorok vannak benne. Tartalom gyenge lett, sajnos.

K. B Csak az én baráti körömbe fele megrendelő visszamondta a megrendelést Én is fogok csatlakozni hozzájuk A közel 50% -os áremelést nem is emlegették a kollegák. Na még egy: Az EZEN A NAPON rovatban a szerkesztő urak pontosan kiszámolják HÁNY ÉVE történt ,holott a történelmi eseményeknél azt az időt szoktuk megtanulni mikor történt !!!!!!!!!!!! Székelyudvarhelyt helyi lap nélkül hagytátok Gratulálok. Olvassátok ti magatok!

I. Cs Egyetértek P. Z véleményével. Visszamondtam a megrendelést én is január 1-től.Az UH-nak első perctől előfizetője voltam, meg voltam elégedve minden tekintetben. Mi az oka a változtatásnak? Sajnálom, hogy ez történt
Forrás: Székelyhon napilap CSH

Talán a cikkünk megjelenítése után a Székelyhon napilap is fog reagálni a csoportban található hozzászólásokra és az általunk feltett kérdéseinkre is. Székelyföld városait megilleti a független nyomtatott sajtó és a tisztességes tájékoztatás. Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here