A Tanasă elleni panasz felkarolására szólítja fel az RMDSZ-t a Magyar Polgári Párt - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2019. február 15., péntek

A Tanasă elleni panasz felkarolására szólítja fel az RMDSZ-t a Magyar Polgári Párt

Az MPP a  Tanasă elleni panasz felkarolására szólítja fel az RMDSZ-t. Az MPP sajtósztálya a Szabad Székelyföl Nemzeti Blog-hoz is eljuttatta a közleményét! 
A nemzetiségünket érintő támadások ügyében közös fellépésre van szükség, csak az egységes kiállás hozhat pozitív eredményeket. Ezért üdvözlendő, hogy az Erdély Magyar Néppárt (EMNP) felkarolta a Magyar Polgári Párt (MPP) kezdeményezését, és kéri tagjait, hogy aláírásukkal is támogassák a magyarellenes megnyilvánulásairól ismert Dan Tanasă és a közösségi médiában vele együttműködő Kovászna, Hargita és Maros Megyei Románok Civil Fóruma ellen emelt bűnvádi panaszt. 
Felszólítjuk az RMDSZ vezetőségét, hogy cselekedjen hasonlóan. Már csak azért is, mert a bepanaszolt az RMDSZ-es polgármesterek, megyei vezetők munkáját is megnehezíti” – fogalmazott pénteki sajtótájékoztatóján Mezei János, a Magyar Polgári Párt elnöke. Azonos kérést intéz a panasszal egyetértő civil szervezetkhez, illetve – nemzetiségtől függetlenül – minden magánszemélyhez.
Mezei János az MPP elnöke
A petíciót támogatókra a továbbiak során semmilyen kötelezettség nem hárul, aláírásuk nem jelenti azt, hogy csatlakoznának a panasz nyomán induló jogi eljáráshoz. A kézjegyek a közös akarat felmutatására szolgálnak – hangsúlyozta Mezei János.

Az MPP elnöke beszámolt: a Stop Tanasă címmel internetes felületen elérhető petíciót péntek délelőttig, azaz hat nap alatt ezerkétszázan látták el kézjegyükkel. Összesen 19 országból, Románián belül pedig 14 megyéből rögzített aláírókat a rendszer. A papíralapú aláírásgyűjtésről egyelőre nincsenek konkrét adatok, de a visszajelzések alapján közel 1000 aláíróval számol február 15-én délelőttig a Magyar Polgári Párt.

Gyergyószentmiklós, 2019. február 15.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here