Amikor az összeesküvés-elmélet felülkerekedik a logikus normális gondolkodáson. - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2019. február 11., hétfő

Amikor az összeesküvés-elmélet felülkerekedik a logikus normális gondolkodáson.Ezernyi kis oldalacskát találunk a Facebookon is, amelyeket talán a románság dákó-román elméleteivel vagy az MTA finnugrabugrászok elméleteivel lehet hasonlítani, de visszatérve a románokra, az egyik legnagyobb bűnhülye köztük azt állította, hogy Jézus dák volt és az egyiptomi piramisokat is a dákok építették.


A tegnap betelt nálam is a pohár, amikor egy hasonló összeesküvéselméletet csapott hozzám az egyik ismerősöm, egy kb 7-8 éves gyerek rajztudásával összeállított térképet csatolva. Az szöveg első mondata az volt, hogy ,,Isten először a magyarokat teremtette meg,, -valóban? Talán Isten is magyar és magyar nyelven beszél? Ne vicceljünk már ilyen butaságokat egyszerűen nem szabad megengedni, hogy terjesszék.

De persze vannak olyan közismert cikkek is, ami ilyen címekkel jelennek meg ,,Putyin Erdély visszacsatolásáról beszélt,,  Ez itt a másik nagy hazugság ugyanis Putyin soha nem mondta azt, hogy vissza kell csatolni Erdélyt hanem annyit mondott, egy területi vita után, hogy akár a román és magyar határ kérdését is felül lehetne vizsgálni, de semmiképpen nem azt mondta, hogy Erdélyt vissza kell csatolni Romániához. Tehát ez a cikk is csupán szenzációhajhász cikk.

Néhány évvel ezelőtt a BBC egykori riportere kitalálta, hogy a világot Marsról jövő gyíkemberek irányítják, a legnagyobb vezetők Bush, Obama, Merkel és a pápa mind emberruhába öltözött gyíkemberek. A Facebookon hétszázezren követik, sőt, egy 2013-as kutatás szerint az amerikaiak négy százaléka hisz a gyíkemberek létezésében. Egy másik különös teória a Holdra szállást kérdőjelezi meg, hogy meg se történt, csak megrendezték. Míg a feketék egyes csoportjai szerint a HIV-vírust a fehérek terjesztették ki, és terjesztették el az afrikaiak között, hogy megtizedeljék őket. De van olyan elmélet is, amely szerint a védőoltásokkal belénk ültetnek egy mikrocsipet, amelyen keresztül a politikusok távirányítóval irányítanak minket, és szavazógépek leszünk.

Kérjük, amikor ilyen cikkeket olvas akkor inkább szánjon rá egy kis időt és ne higyjen el mindent amit ezek a szenzációhajhász oldalak, mint a ,,Piros Pirula,, a ,,Világ helyzete,, vagy a ,,Sevaster,, tesznek fel. A hitványságot üldözik, pedig náluk hitványabb és károsabb agyromboló oldal nem is kell, hogy legyen. 


B.CS.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here