Benke Csaba: Mi a véleményem a ,,Székely Szabadság Napja,, rendezvényről és részt kell-e venni? - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2019. február 19., kedd

Benke Csaba: Mi a véleményem a ,,Székely Szabadság Napja,, rendezvényről és részt kell-e venni?

Bár a rendezvényt a Székely Nemzeti Tanács nevét használó Siculitas Egyesület rendezi, véleményem szerint számtalan hibával rendelkezik ez az esemény. Kezdjük csak a névvel ,, Székely Szabadság Napja,, - ha erre ránézek egyből az a kérdés jut az eszembe, hogy mi a franc ezt elértük, vagy valamiről lemaradtam?

Na de nem ez a helyzet, ez csupán valamelyik SZNT vezér ötlete volt, hogy így nevezzék el az esemény. Én inkább az ennél ezerszer szebb ,,Székely Szabadságharcosok Napjának,, neveztem volta el. Ez tulajdonképpen egy emléknap kellene, hogy legyen ahol a megjelent emberek megemlékeznek a székely szabadságharcosokról.
Nyílván ez nem úgy van már évek óta, hanem inkább egy autonómista, véleményem szerint propaganda rendezvényről szól a java az eseménynek ahol évről évre egyre kevesebb székely és Székelyföldön élő magyar látogat el. Nyilvánvalóan azért is, mert látják, hogy érdemben kivitelezhetetlen az SZNT autonómia statútuma ismerve a románság mentalitását, amikor az autonómia kerül szóba.
De mintha tudatosan az SZNT vezetése, amelyik a napokban is olvashattuk a médiában feloszlóban van, tehát bomlásnak indult azt szeretné, hogy ne legyen sikeres a menetelésük is. Ezt onnan lehet megállapítani, hogy a Marosvásárhelyi magyarságot és székelységet nagyon minimális szinten érdekli az autonómia ügye. A Marosvásárhelyiek többségben inkább otthon maradnak és az SZNT rendezvényén a Hargita és Kovászna megye településeiről érkezők vannak többségben.

Évek óta ez megy ott, de Izsák Balázs, akit egyre többen az SZNT diktátorának neveznek még az elnökségen belül is ragaszkodik Marosvásárhelyhez és az alig 1500 -2000 emberhez jó esetben mikor ez Székelyföld más városaiban akár Székelyudvarhelyen lehetne 25 000 is. Tehát borzasztó gyenge az SZNT stratégiája és több sebből is vérzik az autonómia statútuma is.
Ebben az írásomban nem azt akarom sugallni, hogy ne lenne értéke az SZNT rendezvényének, nyilván van értéke a megemlékezésnek és egy napnyi propaganda értéke a menetelésnek is, mert akkor legalább egy napig a román sajtó rólunk beszél. Aztán mi következik? Úgy van, jól gondolja…a nagy csend és minden kezdődik újra évről évre és évről évre a rossz stratégiának köszönhetően egyre kevesebb székely és egyre kevesebb magyar fog kimenni.
Amikor ezeket a problémákat az SZNT-vel közöljük akkor mindeféle gazembernek, megosztónak, sőt a Sepsiszéki irodavezető Gazda Zoltán még szekusnak is nevez minket. Tehát kritika ne érje az SZNT-mert te is szekus leszel. És ez is bizonyítja, hogy az SZNT vezetője Izsák Balázs egy diktátor, hogy azokat az embereket, szervezeteket, akik segíthettek volna a gyenge és ki lehet mondani haldokló SZNT-n, a vezetőjük a rágalmazásaikkal eltávolította a szervezettől.
Amikor a Székelyek Világszövetsége tagja voltam, akkor is próbáltunk segíteni ötletekkel az SZNT-nek, a segítségünket elhárították, sőt kígyót békát mondtak ránk akkoriban. Most a Székely Leszek 2021 Mozgalom nyílt levelére sem volt hajlandó Izsák Balázs válaszoljon és a struccpolitikával az SZNT hitelességét viszi a sülyesztőbe.

Az SZNT azt mondta mindig is, hogy a székelységet szeretnék összefogni, de ez látjuk hazugság. Biztos sokan még emlékeznek 2006-ban Ditróban Székely Nemzetgyűlést tartottak, amely megalapozta a 2003-ban Borsos Géza és a Magyarok Világszövetsége kezdeményezésére újraalapított Székely Nemzeti Tanács útját. 2006-ban az SZNT vezetősége elfogadta a Ditrói Székely Nemzetgyűlés határozatát, de a későbbiekben pontosan a nemzetgyűlés határozata ellen dolgoztak, tehát a székely nép akaratát semmibe véve.
Amikor ezt az SZNT-ben a tiszta székely nemzettudatukat és erkölcsüket megtartott emberek sőt alelnökök mint Borsos Géza és Benkő Emőke is szóvá tették, hogy vissza kellene az SZNT-nek térnie a Ditrói Székely Nemzetgyűlés határozatában megfogalmazottak útjára az Izsák féle vezetés undorító nem székely emberhez méltó módon kezdték támadni Borsos Gézát is, akit úgy értesültünk Izsák kizáratott a Székely Nemzeti Tanácsból. Tehát Izsák amit mond az a szent és senki másnak nem lehet véleménye, még a székely nemzetgyűlés határozata sem szent.

Milyen szívvel menjen el az ember, tudva ezeket a tényeket Marosvásárhelyre és milyen szívvel tapsolja meg az SZNT jelenlegi vezetőségét. Aki szeretne az menjen és segítsen a nagyobb propaganda gyártásában, aki meg nem ért egyet az SZNT vezetőségével az is menjen el a megemlékezésre de a vonuláson NE VEGYEN RÉSZT!

B.CS,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here