Depressziós nép vagyunk - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2019. február 14., csütörtök

Depressziós nép vagyunk

Biztos vagyok benne hogy nagyon sok embernek ismerős lehet Seress Rezső neve és az ő legnagyobb slágere a Szomorú Vasárnap. Seress Rezső(1889-1968) a legnagyobb magyar zeneszerző volt akinek idén születésének 130.évforduljára emlékezünk aki világsikerré tett szert de egyben megpecsélte saját és sok embertársa sorsát azzal a dallal amit csak úgy ismerünk "Öngyilkosok Himnusza".

 A dal annyira magával ragadó volt szó szerint hogy sokan első hallásra 1935-ben a dal megzenésitése után ontották ki az életüket és még mai napig is teszik mert a szövege nagyon konkrétan irja le a halált. Egy másik jelző amit inkább az újságok irtak a dalról az a "Gyilkos Sláger" névre hallgatott amiből Seress Rezső sem kivánt többet hallani igy 79 éves korába neki is elege lett és utolérte saját dala végzete,levetette magát lakása erkélyéről és bár túlélte a zuhanást annyira szeretett volna már meghalni hogy a kórházban megfojtotta magát azzal a dróttal amivel begipszelték a lábát.

 Az élete és egyben halála nagy tanulságot és üzenetet hordoz magával a mai napig a világban hiszen ő aki megélt két világháborút az 56-os forradalmat és a kommunizmus első stádiumát érthető hogy az amit minden nap látott az a halál volt ami számára is a megváltást jelentette.

 Sajnos ránk székelyekre is igaz hogy depressziós természetünk van mert a mindennapi stressz és az életkörülmények nem sokat javultak sőt még romlottak a XXI. századra amire teljesen igaz lett a "Maroknyi székely porlik mint a szikla"kijelentés. 

Fontosnak találtam erről beszámolni mert ma Valentin nap van és a szerelmesek éjszakáján sokan töltik egyedül és magányosan az idejüket ami néha végzetes lehet de azt szeretném barátaim hogy eggyütt állitsuk meg az öngyilkosságot Székelyföldön mert ezekben a  nehéz időkben pont arra lenne szükség hogy mindenki nyugodt és probléma mentes életet éljen mert a feszültség már régóta a tetőfokra hágott amióta "demokráciában" élünk.

 Jegyezzétek meg kedves olvasók és mindenki hogy minden emberi élet fontos és nagy szerepe van ebben az életben és csak egy van amit nem szabad csak ugy eldobni hiszen mindenkire szükség van hogy eggyütt az utó nemzedéknek egy olyan világot teremtsünk a régióban amire büszkék lehetnek ránk és rátok és remélhetőleg le kerül rólunk arra már az a bélyeg ami úgy szól "Depressziós nép a magyar"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here