MIÉRT FONTOS hogy A NÉPSZÁMLÁLÁSON SZÉKELYNEK VALLJUK MAGUNKAT? II.rész - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2019. február 9., szombat

MIÉRT FONTOS hogy A NÉPSZÁMLÁLÁSON SZÉKELYNEK VALLJUK MAGUNKAT? II.részMint Önök is tapasztalják, a román hatalom százszámra leszedi a román zászlókat. Vajon ki a hibás? Mondjuk csak ki, MI székelyek vagyunk a hibásak, mert számtalan dologról elfelejtkezünk, és sokszor indulatosan megyünk neki a falnak ahol álltalában a fal az erősebb.

Önrendelkezést és autonómiát akarunk, tüntetünk, vonulgatunk, aztán ezt évről évre tesszük, de eredmény semmi. Miért van ez? Azért mert, mert nem a nemzetközi törvények alapján tesszük, és azért mert nem tudunk ezeknek az autonómia törekvésekben semmiféle jogalapra hivatkozni. A Székely Nemzeti Tanács és az RMDSZ autonómia statútuma ezért is hibás.Hogyan lehet elérni bármiféle önrendelkezést törvényesen? Úgy hogy a Polgári és Politikai Jogok Egyezségokmányára hivatkozunk, amiben benne van, hogy ,,Minden népnek joga van az önrendelkezésre,, Bármilyen furcsa ez, ezt még Románia is aláírta néhány évtizede és ez mai napig is érvényben van.

Első lépés. Meg kell határozni azt, hogy mi kik vagyunk, kinek követeljük az önrendelkezést (nem autonómiát), tehát romániai állampolgároknak, akik magyarul beszélnek és Hargita, Maros és Kovászna megyékben élnek? Magyaroknak, akik szintén ezekben a megyékben élnek vagy Székelyeknek, akik Székelyföldön élnek? Na itt a helyes válasz amit Ön is gondolt volna. Székelyeknek, akik Székelyföldön élnek. Ok, na most ezt a lehetőséget vizsgáljuk meg.

Az utóbbi 3 népszámláláson a székelység száma és ez nem vicc ez a jogi valóság, 2011-ben volt a legnagyobb, mindössze 1665 fő! Igen ennyi ember mondta egész Romániában magát székelynek, ugyanis az erdélyi magyar pártok és a Székely Nemzeti Tanács tudva azt, hogy aki székelynek vallja magát a népszámláláson, azt a magyar nemzet részeként mutatják ki, magyar anyanyelvűként mutatják ki arra biztatott mindenkit, hogy tagadják meg a székelységüket, mert már az talán már szégyen is hogy valaki székely amikor minden magyar nemzetiség magyar anyanyelvű, tehát mindenki dobja el a székely jelzőt, mert ez egy szitok szó és megosztó. Így a székelyeket mint a magyar nemzet magyar anyanyelvű népe jogilag eltüntették és a területünkön tehát Székelyfölön is kisebbségi státusszal látták el.

Székelyföldön nem hivatalosan 750 000 székely élne 80% -os többségben, de így csak 1665 maradt a törvény szerint. Hivatkozunk a székely autonómiára, székely zászlokra, székely nagygyűlésekre stb. viszont elfelejtjük azt hogy mi magunk adtuk a támadási alapot a román hatalomnak az erdélyi magyar pártok és az SZNT kérésére, hogy levegyék a székely zászlókat, székely szimbólumokat.

Ne csodálkozzon senki, mert ez folytatódik a továbbiakban is, ha ezt Önök nem veszik észre. Sajnos még EGYELŐRE a román törvények ránk is vonatkoznak és ezt tiszteletben kell tartanunk. Nem mehetünk fejjel a falnak, ahogy az erdélyi magyar pártok és az SZNT tették, mert ez is bizonyította, hogy a fal volt az erősebb. Van nekünk, székelyföldieknek egy erős ,,fegyverünk,, amit ha a nemzetközi jogokkal együtt használunk, akkor önrendelkezésünk lesz és ez a székely furfang.

Második lépés. 2021 ben a következő népszámláláson minden Székelyföldön élő embernek SZÉKELYNEK kell vallania magát, hogy a saját területünkön ahol ezer événél is több, hogy őshonos nép vagyunk újra többségben kell legyünk SZÉKELYKÉNT!

Harmadik lépés. A 2021-es népszámlálás után össze kell hívni a Székely Nemzetgyűlést ahol maguknak a székely embereknek kell dönteniük a sorsukról, hogy milyen önrendelkezési formát szeretnének, ezt nem mondhatja meg nekik egyetlen erdélyi magyar párt vagy önjelölt székely közképviselet sem.

Negyedik lépés. A Székely Nemzetgyűlés határozatát követően a nemzetközi jogokban is szereplő és törvényes belső regionális Székelyföldi népszavazást kell tartani a nemzetgyűlésben megállapított önrendelkezési forma támogatásáról.

Ötödik lépés. A belső regionális népszavazás eredményét szintén egy összehívott Székely Nemzetgyűlésen kell kinyilvánítani.

Teljesen törvényesen el lehet érni a székely önrendelkezést mindenféle fizikai konfliktusokat elkerülve a románsággal. Be kell mi is lássuk milyen hibákat követtük el és ezeket rendbe kell hozzuk. Ezért javasoljuk az erdélyi magyar pártoknak és az SZNT-nek is hogy inkább a hibáikat küszöböljék kí .

Benke Csaba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here