SZL2021M: Nem támogatjuk az SZNT autonómista tervezetét, egészen addig, amíg a Székely Nemzeti Tanács a székely nép akaratát, a Ditrói Székely Nemzetgyűlés Határozatát nem tartja be. - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2019. február 4., hétfő

SZL2021M: Nem támogatjuk az SZNT autonómista tervezetét, egészen addig, amíg a Székely Nemzeti Tanács a székely nép akaratát, a Ditrói Székely Nemzetgyűlés Határozatát nem tartja be.


Székely Leszek 2021 Mozgalom: Nem támogatjuk az SZNT autonómista tervezetét, egészen addig, amíg a Székely Nemzeti Tanács a székely nép akaratát, a Ditrói Székely Nemzetgyűlés Határozatát nem tartja be.  Véleményünk szerint, nem a székely önkormányzatoknál kell kopogtatni, hanem a népek önrendelkezési joga alapján kell a Székelyföldön élő nemzeti közösségek számára az önrendelkezést kijelenteni, ha már a székely népre nem lehet hivatkozni ugyanis 2011-ben többek közt az SZNT vezetésével a népszámláláson a székely nép jogi kimutatása ellen kampányolta, tudva azt , hogy magyar anyanyelvűként és a magyar nemzet részeként mutatják ki a székelységet. Belső regionális tehát Székelyföldi népszavazást kell erről tartani.


A Székely Nemzeti Tanács egy fantom szervezet, ugyanis sehol be nincs jegyezve Romániában, így hivatalosan nem képviselheti a székely népet sem. A Székely Nemzeti Tanácsnak a jogi alapját biztosító Siculitas Egyesület Izsák Balázs tulajdonában van, ahogyan az SZNT számlái is magán kézben vannak.

Véleményünk szerint a Székely Nemzeti Tanács autonómia tervezete számtalan hibát tartalmaz és még nemzetközi jogásznak sem kell lenni, hogy azt lássuk, hogy ennek megvalósítása lehetetlen Romániában ismerve a román többségi mentalitását. Kisebbségi jogokra és szelektív tehát nem kötelező érvényű jogokra hivatkozni az autonómiáért egyszerűen amatőrség és meggondolatlanság.

Ezt tudja a Magyar Kormány is, ezért nem lép érdemben az SZNT által lefektetett autonómia tervezet felpártolásában, mert pontosan tudják, hogy nem lehetséges ebben a formában elérni Romániában. És ezért nem a Magyar Kormányt kell szidni vagy kritizálni, hanem a magát Székely Nemzeti Tanácsnak nevező Siculitas Egyesületet, akik a nemzetközi törvényeket vagy nem ismerik, vagy nem tartják be szándékosan.

2014.ben Izsák:
Izsák Balázs az autonómia tüntetés szervezője és harcosa nem szereti ha azt kiabálják, hogy vesszen trianon vagy székelyföld nem románia. Egy csendes hétfő esti sétára számított és majd a végén jó szokás szerint átadja a petíciót idén, jövőbe és még vagy 25 évig mint az eremdéesz...


B.CS.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here