EP választás: Borboly közösségi oldalát elözönlötték azok az emberek, akik a pokolba kívánják az RMDSZ-t! - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2019. március 6., szerda

EP választás: Borboly közösségi oldalát elözönlötték azok az emberek, akik a pokolba kívánják az RMDSZ-t!

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának az elnöke, talán nem ezt a reakciót várta, amikor a készülőfélben lévő Európai Egyesült Államok zászlóját posztolta a közösségi oldalára, egy megszokott szinte már szavazatért pitiző stílusú szöveggel kísérve ez a ,,csodás,, képet.  A megszólításban már rosszul éreztem magam, mert ,,Kedves Barátomnak,, nevezett az Elnök Úr. Csak tudnám, hogy mióta vagyunk mi ilyen szoros baráti kapcsolatban? Na de idézzünk a szövegéből:

,, Májusban európai parlamenti választások lesznek, és a Kárpát-medencei magyarságot erősíthetjük minden egyes erdélyi magyar képviselő bejuttatásával. Első körben támogató aláírásokra van szükség ahhoz, hogy jelöltjeink rajta lehessenek a szavazócédulán.,,  

Forrás:Borboly Csaba facebook oldala

Ez milyen szép volna, ha azt mondhatnánk, kedves Elnök Úr, hogy az RMDSZ valaha is képviselt magyar vagy székely érdekeket, olyan örömmel írnánk alá azokat az íveket, de nem tehetjük, mert az Önök gazdái, hogy Önt is idézzem a Dămbovița partján nem lettek meggyőzve hogy a legfontosabb székelyföldi kérdéssel a székely önrendelkezéssel érdemben is foglalkozzanak.

Idézzünk egy másik részt is a szövegéből, ami eléggé megnevettetett engem, mert egy amatőr politikai cselt látok ebben az egészben.  ,,  Az a kérésem, hogy minél több aláírást gyűjtsünk össze, mert két erdélyi és egy felvidéki magyar képviselő bejutásával a Fidesz–KDNP az Európai Néppártban a németek után a második legnagyobb frakció lehet. Mindez a teljes Kárpát-medencei magyarság képviseletét erősítheti, súlyát növelheti az Európai Parlamentben.,,- Drága Elnök Úr, úgy gondolja, hogy a Fidesz-KDNP a felvidéki képviselők és RMDSZ nélkül ne lennének a második erő az Európai Néppártban? Ne vicceljen már, Önök nélkül is a második erők lesznek az Európai Néppártban. 

Okos ember az Elnök Úr, ez tény és való ugyanis a kampányszövegében megemlíti a Fidesz-KDNP-t, akivel a székelység nagyrésze is szimpatizál, tehát a Fidesz iránti szimpátiát szeretnék felhasználni a kampányukhoz, mivel a Fidesz nélkül az RMDSZ annyit érne mint egy lópikula. A 2016-os választásokon Önök 3%-körül mozogtak és amikor ezt meglátták akkor nyitottak a FIDESZ irányába akiket egyébként azelőtt mellőztek. Így a Fidesz szimpátiáját felhasználva tudták megvezetni az erdélyi magyarságot és azt a 6%-ot elérni. Bár kétlem azt is, hogy ha a 3% maradt volna Önöket a Dămbovițai testvéreik nem hívták volna a parlamentbe. Ezt valahogy PSD és UDMR-ista hagyomány szerint megoldották volna.

Elnök Úr, mondjon nekünk 5 olyan indokot, amiért a 30 év semmittevés után még mindig az RMDSZ jelölteket kellene támogatnunk? Se önrendelkezésünk sem autonómiánk, (pedig emlékezzen 2004-en Gyurcsánnyal kampányoltak az autonómia mellett) és mindjárt még nemzeti szimbólumaink sincsenek az önkormányzatok épületein. Elnök Úr, olvassa csak a hozzászólásokat a posztja alatt és vonja le a következtetéseket, mert ebben biztos lehet, hogy 89-ben az erélyi magyarság nem ilyen lovat akart, de ha ilyen a ló legalább nem ezt a részét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here