FIGYELEM SZÓKIMONDÓ SZÖVEGEK! Székely Autonómiázás, avagy ma még beszélnek róla, de holnap már nem! - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2019. március 11., hétfő

FIGYELEM SZÓKIMONDÓ SZÖVEGEK! Székely Autonómiázás, avagy ma még beszélnek róla, de holnap már nem!


 FIGYELEM CSAK AKKOR MENJ TOVÁBB HA NEM VAGY SÉRTŐDÉKENY! 👀

Megint csak azt tudjuk leírni, amit tavaly ilyenkor írtunk akkor még a Szabad Székelyföld Blogon. 2500 ember, egy napos cirkusz, ordítás, petíciók, vesszen Trianon, Székelyföld nem Románia! majd lehet egy pár büntetés revizionista bekiabálásokért és minden marad a régi évről évre.


Hova tegyük már az SZNT székely autonómia küzdelmét ez egy óriási kérdés, és székelyként talán olyan választ tudnék erre adni, hogy meglincselnének, de két polc van, a sikeres és a szégyen polc…na ez az utóbbira került. Nem hivatalosan 750 000 székely él Székelyföldön és ebből 2500 ember vett részt az autonómiáért rendezett felvonuláson.

Marosvásárhelyi székelyek és magyarok, megint leszerepeltetek ugyanis beintettetek az autonómiáért küzdő embereknek, a testvéreiteknek, míg ti otthon a fotelben peffeszkedtetek ők az utcán voltak.  Talán az volt a baj, hogy nem él Ceausescu és nem tudott jelen lenni, hogy székely ruhában neki tapsoljatok? Pedig megtettétek és sokan hűen szolgáltátok az elnyomó rendszert. Talán ez kellene, hogy el legyetek nyomva, hogy érezzétek a súlyát mennyire fontos az autonómiáért és önrendelkezésért egyaránt folyatott harc.

Nem a düh beszél belőlem hanem a csalódottság, mert azok akik értetetek harcolnak ezek az emberek ennyit érdemelnek, hogy ti hátbaszúrjátok az ügyet. Árulók vagyok, saját nemzetetek árulói mint egykor azok a szekus társaitok akik a tömegbe lövettek, akik a saját fajtájukat záratták be. Árulók vagytok, de ezek az emberek, akik értetek, gyerekeitekért harcolnak, hogy autonómia vagy önrendelkezés legyen azok szeretnek titeket így árulóként is.
Mit fogtok szólni kedves székelyek és erdélyi magyarok, ha a gyerekeitek felnőnek és kérdőre vonnak titeket, hogy ti mit tettetek a székelyek szabadságáért? Semmit? Érdemeltek ti magyar feliratokat? Székely zászlókat? Érdemeltek magyar orvosi egyetemet, katolikus iskolát? Székelyént vallom ezt, hogy nem érdemlitek meg ezeket, amíg egységesen ki nem álltok a jogaitokért, ki nem mentek az utcára és csaptok akkorát a román hatalom asztalára, hogy a Brüsszelig vagy az ENSZ-ig jusson el.

Nagyon sok mindenért haragszom a Székely Nemzeti Tanácsra, ez tény és való hogy van is amiért, de tessék felkelni a fotelből és a jövőnkre gondolni, mert kibaszott nagy veszély fenyegeti a székelységet. El fogunk tűnni a nagy román sülyesztőbe 100 év rabság után, ha nem lesz önrendelkezésünk. Itt 10 évestől 110 évesig mindenkire szükség van. 

Mégis azt mondom ez a március 10 jó volt egy propaganda célra ugyanis a nemzetközi sajtó ad 2 nap hírnevet a törekvésnek aztán minden elcsendesedik. Egyre több székely és magyar zászlót szed le a Dan Tanasă és egyre több magyar felírat fog eltűnni a községházák és a városházák falairól.

Köpködöd az oláhokat, haragszol rájuk ha ez megtörténik, de amikor ezen dolgok megoldásán kell dolgozni, hogy ez ne történjen meg akkor hallgatsz mint szar a fűben, mert akkor ugye nem fontos sem az autonómia sem a zászló.  Na ne az oláhokat köpködd hanem azokat, akik engedik ezeket a magyarellenes lépéseket. Ha te is ezt teszed, akkor ott van egy másik lehetőség, hogy köpjél fel a levegőbe és állj alája te magad is, ugyanis te is ugyanazt azt csinálod, amit a román csak a saját népeddel és saját nemzeteddel.

Mint mondtam, haragszom az SZNT-re és nem szívlelem az Izsák féle vezetést sem ugyanis az eredeti SZNT alapelveket mellőzik és a 2006-os Ditrói Székely Nemzetgyűlés határozatát is semmibe veszik, de bármilyen furcsán hangzik tőlem a Székely Szabadság Napja miatti rendezvény miatt (amit én egyébként a Székely Vértanuk Emléknapjának neveznék, mert ugye, hol van még az a székely szabadság) dicséretet érdemelnek, ugyanis 2500 embert megtudtak mozgatni és ha csak 2 nap hírnév is éri ezt de legalább már beszélnek a székely autonómiáról és az önrendelkezésről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here