Magyarokból-Székelyek - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2019. március 16., szombat

Magyarokból-Székelyek

Március 15. Mit is jelent ez a nap számunkra? Kik vagyunk mi ezen a napon? Magyarok vagy székelyek? Kicsit mindkettő? Nehéz eldönteni és válaszolni ezekre a kérdésekre de ezt mindenki maga érzi a szivében,hogy az 1848-49-es Szabadságharc és Forradalom mit vált ki önmagából, hogyan ünnepli és hogyan emlékezik meg arról a napról ami talán nemzetünk legnagyobb eseménye volt a történelem során.

Idén 170.éve hogy véget ért az 1848-49-es Szabadságharc és Forradalom azzal a bizonyos világosi fegyverletétellel amivel végleg letettük a fegyvert az osztrák csapatok előtt. Viszont ismerős lehet ez a mondás hogy nem engedünk a 21-ből ami igazából nem engedünk a 48-ból vagyis abból a bizonyos 12 pontból amit akkor Irinyi József eszelt ki és inditott el. Mi az ami ebből megvalósult és mik azok amig még mindig nem működnek úgy ahogy azt a magyar nemzet kivánta?

Székelyföld is ahogy minden itt élő és az anyaországi magyarok is tudják kivette a részét és meg is állta a helyét a szabadságharcban a végőkig kitartva neves személyiségekkel karöltve harcoltak a csatatéren és hozzájárultak a székely seregek anyagi vagy utánpótlási részről a fennállás érdekben mint pl:a  berecki ágyuöntő Gábor Áron, a gidófalvi honvédtábornok Czetz János vagy aki mindvégig nagy szerepet vállalt a harctér mögül a hidvégi politikus és államférfi Gróf Mikó Imre valamint több ezer hősi halált szenvedett székely katona.

2019-ben hol vannak ezek a hős székelyek akik előrevinnék Székelyföldet? Hiszen a harc továbbra is folyik ha nem is a csatatéren de politikai,jogi,közigazgatási téren amiken keresztül folyamatosan támadásokat kapunk a román állam "fejeseitől". Nagyon nehéz dolga volt mindig is a térségbe élőknek az érvényesülés és a szólás szabadság ami a mai napig minden székelyföldi számára egy nagy problámaforrás és mindezt csak a polgármesterek,tanácsosok és parlamenti emberek tudják hangoztatni és ezt a terhet szakadatlanul a vállukon cipelni.

A lényeg kedves barátaim az hogy egy nagy felkiáltó jel legyünk a világtérképen a szuperhatalmaknak,hogy tudják meg hogy létezünk,jelen vagyunk és továbbra is kiállunk Székelyföldért és a jövőnkért ahol magyar ajkú székely embernek nyilvánitjuk magunkat és nem söpörhetnek el minket a Föld szinéről mert mi készek vagyunk minden nap megvivni a harcot és megtenni mindent hogy a jövő nemzedék büszke legyen ránk és rátok barátaim s talán akkor ezen a napon a világ minden nemzete egy kicsit székelynek fogja érezni magát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here