MPP: Stop Tanasă! – Folyamatosan gyűlnek a támogatói aláírások - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2019. március 4., hétfő

MPP: Stop Tanasă! – Folyamatosan gyűlnek a támogatói aláírások

Három héttel a Stop Tanasă elnevezésű petíció elindítása után több ezerre tehető azoknak a száma, akik aláírásukkal fejezték ki egyetértésüket a Magyar Polgári Párt (MPP) által benyújtott bűnvádi panasszal. Internetes felületen 2202-en „írtak alá” március 4. délelőttig, a papír íveken legalább ugyanennyi az öszsegyűlt kézjegy. Utóbbi formájú aláírásgyűjtésről nincs naprakész kimutatása az MPP-nek, lévén, hogy a támogató aláírásokat nagyon sokan gyűjtik, számos településen. Egyelőre csak a Kolozs megyei Székről érkeztek meg kitöltött ívek az MPP gyergyószentmiklósi székházába, 119 támogató aláírását tartalmazzák a községben mindeddig kitöltött formanyomtatványok. „Tiszteletre méltó a székiek hozzáállása, követendő az aláírásgyűjtést lebonyolító MPP-tagok példája” – értékel Mezei János, országos elnök.

Mint ismert, a Magyar Polgári Párt magyarellenes úszítás, gyűlöletkeltés és felbújtás vádjával bűnvádi panaszt nyújtott be a gyergyószentmiklósi ügyészségre Dan Tanasă blogger és a vele együttműködő Kovászna, Hargita és Maros Megyei Románok Civil Fóruma ellen. Az MPP ugyanakkor petíciót indított Stop Tanasă néven, azzal a céllal, hogy a polgárok aláírásukkal fejezhessék ki a panasszal való egyetértésüket.
Az aláírásgyűjtés folytatódik. A petíció elérhető Peticiok.com/Stop Tanasa címen, Facebookon, a Magyar Polgári Párt hivatalos oldaláról, az MPP-irodákban, az alakulat képviselőinél, illetve önkénteseknél.

Gyergyószentmiklós, 2019. március 4

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here