MPP: Stop Tanasă! – továbbra is lehetőség van támogatni a petíciót - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2019. március 31., vasárnap

MPP: Stop Tanasă! – továbbra is lehetőség van támogatni a petíciót

Folyamatosan bővül a Stop Tanasă! elnevezésű petíciót támogatók tábora – másfél hónappal a tiltakozás elindítása után internetes felületen 2417 aláírás gyűlt, míg a kezdeményező Magyar Polgári Párt (MPP) elnöki hivatalába visszajuttatott papír alapú aláírások száma meghaladja az ezret. Utóbbi formájú aláírásgyűjtésről nincs naprakész kimutatása az MPP-nek, lévén, hogy a támogató aláírásokat nagyon sokan gyűjtik, számos településen.

Dan Tanasa, a soviniszta blogger 

A március 27-ig leadott ívek alapján következtethető: Udvarhelyszéken mozdultak rá legtöbben az akcióra – az MPP székelyudvarhelyi szervezete tagjainál 733-an írták alá a petíciót. A nyárádszeredai szervezet 161 aláírással adott le íveket, a Kolozs megyei Szék községben 119 szignóval juttattak el formanyomtatványokat az MPP-tagok az elnöki hivatalba.

„Elismerés és köszönet illet minden olyan személyt, aki időt, energiát áldozva tesz azért, hogy minél többekhez eljuthasson az ügy támogatásának lehetősége. Hál' istennek sokan vannak, akik fontosnak tartják az aláírásgyűjtést, és tesznek is ezért” 

– értékel Mezei János, az MPP elnöke.

Mint ismert, a Magyar Polgári Párt magyarellenes uszítás, gyűlöletkeltés és felbujtás vádjával bűnvádi panaszt nyújtott be február 5-én a gyergyószentmiklósi ügyészségre Dan Tanasă blogger és a vele együttműködő Kovászna, Hargita és Maros Megyei Románok Civil Fóruma ellen. Az MPP ugyanakkor petíciót indított Stop Tanasă! címmel, azzal a céllal, hogy a polgárok aláírásukkal fejezhessék ki a panasszal való egyetértésüket.

Az aláírásgyűjtés folytatódik. A petíció elérhető a Peticiok.com/Stop Tanasa címen, Facebookon, a Magyar Polgári Párt hivatalos oldaláról, az MPP-irodákban, az alakulat képviselőinél, illetve önkénteseknél.


Gyergyószentmiklós, 2019. március 28.


-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here