Székelyként Angliában dolgozni, avagy mire számíts, ha Angliába jössz dolgozni. 2 rész - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2019. május 30., csütörtök

Székelyként Angliában dolgozni, avagy mire számíts, ha Angliába jössz dolgozni. 2 rész

Már több mint egy hónapja dolgozunk Angliában egy eperfarfom és már az eperszedési szezon is elkezdődött. Napi 10 órát dolgozunk, amiből 1 óra szünet, de a munka annyira mozgalmas, hogy sokszor 6-7 órának tünik a 10 óra is. Az előző cikkemben leírtak nem változtak, sőt egyre jobban összeszokik a csapat és már az új székely munkások is belejöttek az eperszedésbe. 


A sórvezetők avagy ahogy itten nevezik őket a ,,superviserek,, nagyon segítőkészek, ugyanis ha valamit nem értünk akkor kézségesen segítenek.  Nem kell megijedni ettől a munkától, főleg azoknak nem, akik beszélnek is valamennyit angolul, románul vagy bulgár nyelven. Nagyon sokat segít nekem is, hogy tudok angolul is beszélgetni. Nagyon tetszik a bulgárok nyelve is és pár mondatot már meg is tanultam belőle. 

Az előző cikkemnél jöttek felháborodott hazai emberek is, főleg vállalkozók, hogy az embereket az ilyen cikkek csalják ki külföldre és nekik nincs munkásuk. Nem tudom őket sajnálni egy cseppet sem, ugyanis ha nem fizetnek normálisan és 1500 lejes zsebpénzekkel akarják az ember szemét kiszúrni, úgy hogy akár 2500 -3000 lejt is simán adhatnának egy szakembernek , csak azt érdemlik, hogy bukkjon be a vállalkozásuk. Főleg fiataloknak ajánlom jőjenek angliába dolgozni és az itt keresett pénzt otthon, tehát Székelyföldön fektessék be. 

Na de most a rossz tapasztalatokról is beszélek, és ez sajnos a mi népünknél is jellemző, ez a túlzott alkoholfogyasztás és ez miatt már történt olyan eset, hogy hazaküldtek embereket. Arra vigyázzon mindenki, aki angliát válassza, hogy ne viselje ki magát itt és legyen erkölcsös és akkor akár hosszabb távon is dolgozhat itt. 

folytatás következik...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here