INTERJÚ Vizsgálat indult az Úz völgyi román keresztek ügyében, miután Csibi Barna feljelentést tett. - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2019. július 3., szerda

INTERJÚ Vizsgálat indult az Úz völgyi román keresztek ügyében, miután Csibi Barna feljelentést tett.

Vizsgálat indult az Úz völgyi román keresztek ügyében, miután Csibi Barna az ügy kivizsgálását kérte. Valószínüsíthető, hogy birtokháborítás és sírgyalázás is történt, ezért az ügyet mindenképp ki kell vizsgálni. Civil emberként tett feljelentést Vitéz Csiszér Lóránt is a be nem jelentett román tüntetés miatt.

A Székely Szó interjút kért Csibi Barnától, ezt teljes egészében közöljük. 

Csibi Barna


Hogyan látod, mennyire hozta le a média az általad letett kivizsgálási kérelmet amit civil emberként tettél és mennyire kapta fel a pártok nyilatkozatait ezzel a kérdéssel kapcsolatosan?


Hát sajnos egyáltalán nem foglalkozott a dologgal, az egyedüli visszajelzés az Erdely.ma szerkesztőjétől érkezett, ő is csak azmiatt nyugtalankodott, hogy a feljelentésben az ő cikkére hivatkozom, és hogy ezmiatt tanúként belekeveredhet, s hogy ez neki nem jó.


Hogy érzed, milyen válasz fog érkezni most, miután, az ügyet Csíkszeredából Moinesten vizsgálják ki?


Alapból ez eléggé ördögi dolog, mert azt kommunikálja, hogy azért illetékes Moinesti, mert az Úz völgye közigazgatásilag oda tartozik holott pont ennek a kitisztázása a cél.


Hogyan látod, Magyarország Külügyminisztere tud valamiféle nyomást tenni a román félre hogy megfelelő döntés születhessen ebben a kérdésben?


Hát, az utóbbi időben véletlenszerű, baráti beszélgetések során kétszer is azzal kellett szembesülnöm, hogy egyes ismerőseim úgy látják, és még cikk is jelent meg a témában, hogy bármilyen hihetetlen, akár háborús helyzet is előállhat Magyarország és Románia között, a múltban ennél sokkal kevesebbért robbantak ki háborúk. Célunk ennek a megakadályozása, és az igazság, a jogszerűség győzelme, bármilyen nehéz is az.


És talán a legfontosabb kérdés ami mindenkit aki olvassa a ciket érdekelne, hogyan látnád a leghelyesebbnek ennek az ügynek a végeredményét.


Az én véleményem szerint a dolog egyértelmű. Törvény szerint az Úz völgye csíkszentmártoni közigazgatás. Ha ez igaz, és Romániában maradt még morzsányi tisztelet a saját törvényük iránt, akkor ebből az következik, hogy a dormánfalvi polgármester birtokháborítást követett el. A sírgyalázás tényállása egyértelműbb, és nem függ attól, hogy Úz völgye hová tartozik közigazgatásilag. Csakis attól függ, hogy az illető keresztek alatt magyar vagy román katonák nyugszanak-e. És ez napnál világosabban bizonyítható, hogy ott magyar katonák nyugszanak. Azok fejfájára azt írni, hogy ismeretlen ROMÁN katona, az sírgyalázás.

Természetesen a román ügyészség, mivel betéve tudom, hogy mit fognak lépni, nem így fogja gondolni ők előveszik a dormánfalvi polgármester által saját magának kiadott építési engedélyt és az általam felmutatott bizonyítékokon pedig át fognak nézni, és az eljárást bűncselekmény hiányában lezárják. Ezt meg fogom fellebbezni a főügyésznél, ő ugyanazt fogja mondani, mint a ,,vereskókis,, azt pedig a bíróságon fogom megfellebbezni és így fogunk tudni elvergődni Európába

2 megjegyzés:

  1. Csibi Barna hazudik,mikor azt mondja, hogy „ezmiatt tanúként belekeveredhet, s hogy ez neki nem jó.” Pontosabban ezt írtam: Szépnapot! Annál jobban engem biztos nem zavar, mert átvett cikk. Remélem, hogy ha többször felhívnak Bodzavásárra vagy Csíkba, akkor valaki kifizeti a költségeimet. Ezt írtam és ezt tudom is bizonyítani. Tókos Levente

    VálaszTörlés

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here