Meghívó az Erdélyi Nemzeti Kerekasztal megalakítására - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2019. július 24., szerda

Meghívó az Erdélyi Nemzeti Kerekasztal megalakítására


Az erdélyi magyarság történelmének egyik legsúlyosabb válságába sodródott. Erejében megroppant, önhitében és tartásában megrendült, kohéziójának kapcsai tragikusan meglazultak, önismerete megdöbbentően hiányos. Közösségünk széttagolt, és általános érdektelenség jellemzi.

Forrás. EMI. Facebook oldal

A román állami szervek és politikai erők folyamatos támadásaira, egyre súlyosabb atrocitásaira – mint a nemzeti jelképeink tiltása, anyanyelvünk ellehetetlenítése, kulturális életünk cenzúrázása, rendezvényeink zaklatása, kegyhelyeink meggyalázása és közösségünk két tagjának bebörtönzése – nem tudtunk egységes és megfelelő választ adni.

Az erdélyi magyarság és azon belül a székelység jövője mindannyiunk felelőssége, de a nemzeti oldalt megbénítja a széthúzás és a belviszály, nemcsak ellehetetlenítve a hatékony és tényleges érdekképviseletet, hanem teret engedve a nemzetáruló kompromisszumoknak és a színpadias tétlenségnek.

Ennek a helyzetnek csak együttes erővel vethetünk véget. Ezért az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) 2019. augusztus 11-én 15 órára a Gyergyószentmiklós mellett megszervezett EMI-táborba hív minden erdélyi magyar politikai pártot, civil szervezetet és mindenkit, aki hisz nemzetünk megmaradásában és fejlődésében, hogy hozzuk létre közösen az Erdélyi Nemzeti Kerekasztalt. A megbeszélés keretei közt határozzuk meg a Kerekasztal hivatását, állapodjunk meg feladataiban, és alakítsunk ki egy mindannyiunk számára kötelező nemzeti minimumot.

Az Erdélyi Nemzeti Kerekasztal több lehet, mint egy új erdélyi magyar egyeztető fórum: esélyt adhat egy közös platform kialakítására, amely új utat nyit meg közösségünk előtt.

„Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség” – valljuk az íróval.

Várunk mindenkit Gyergyószentmiklósra!

Erdélyi Magyar Ifjak
Gyergyószentmiklós
2019.07.23.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here