Székely Vágta 2019-es kiadás - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2019. július 1., hétfő

Székely Vágta 2019-es kiadás

2019 június 28-30 között került megrendezésre a 9. Székely Vágta a Nemzeti Vágta előfutára Maksán az Óriáspince-tetőn. Pénteken délután 7 órakor kezdődött el a három napos mára már hagyománynak számitó megmérettetés a székelyek lovas futamának programja ami idén koncertek nélkül de egy lélegzetelállitó előadással csalogatta oda az érdeklődőket a nagy esemény, maga a futam mellett.

A dombtetőre felérve minden székely ember ereiben a vér megpezsdül úgy gondolom mert a meredek emelkedős traszé végén büszkén felszusszanhat emellett a népszerű emlékmű közelében büszke lehet arra hogy ehhez vagyis a székely nemzethez tartozik. Az Óriáspince-tető egyik ismert bevett "szokása" hogy mindig fúj a szél. A Vágta idejekor mindig szeszélyes időjárásnak lehetünk tanúi ugyanis az eső sem ritka esemény,az viszont igen hogy meleg nyárias idő és szélcsend uralja a tájat.
Ez sajnos megneheziti a versenyzők és a fellépők dolgát,de persze a felkészülés és a tapasztalat általában felülkerekedik ezen.

Az idei nagy esemény a székely vágta szenzációja az a Kincsem:A legyőzhetetlen csodakanca epikus története aminek sajnos drámai lezárása lett. A szombat este 21:30-kor kezdődő 2 órás előadás a Nemzeti Lovas Szinház produkciója egy felejthetetlen látványú attrakciót mutatott be egészen az utolsó 10 percig amikor is a román hatóság az unalomtól elfáradva fogta magát és gondolta behajt az előadás kellős közepébe a rendőr autójukkal  mert már nem birtak 10 percet még várni a végéig és ismét produkálniuk kellett magukat. Céljuk az lett volna hogy állitsák le az előadást. A kérdésem az hogy miért? Nem birták tovább nézni a megismételhetetlen Kincsem folyamatos sikereit? Nem tudom..De azt tudom hogy a céljukat nem érték el és látszik hogy a szervezőket kemény fából faragták mert nem hajtottak fejet 2 román rendőr landarirozásának a nagy befejezés előtt. Hogy meddig fajul ez a magyarellenesség nem tudom de ez már rég több a soknál.

A zárónapra szerencsére már nem voltak ilyesfajta "megmozdulások"és tiszteletreméltóan lezajlott a 9.Székely Vágta Dőntője. Dörrent az ágyú majd győzőtt Kovászna Fazakas János-Alpár személyében aki a kupa mellé még egy szabját is kapott! Az összes szervező,támogató,szponzor,versenyző,árus és jelenlévő nevében köszönöm a részvételt és az eggyüttműködést valamint azt hogy minden jó ha a vége jó szlogenre hagyatkozva lecsengett a 2019-es Székely Vágta! Jövőre ugyanitt találkozunk a 10.megrendezésen addig is előre Huszárok, előre Székelyek!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here