Székelyudvarhelyen továbbra is együttműködik a Néppárt és az MPP - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2019. július 18., csütörtök

Székelyudvarhelyen továbbra is együttműködik a Néppárt és az MPP

Mint ismeretes, néhány nappal ezelőtt leváltották a székelyudvarhelyi MPP elnöki tisztségéből Gálfi Árpádot, a város polgármesterét. Az MPP és a Néppárt közt kialakult nézeteltérés és a „puccs” kapcsán Ölvedi Zsolt elmondta, ezen eseményeknek már voltak érezhető előjelei. „Azok, akik megpuccsolták a polgármestert, nem szavazták meg azt, hogy az RDE és a polgármesteri hivatal közötti szerződések ügyében a városháza egy hozzáértő ügyvédet fogadjon, aki tisztázza, milyen konkrét jogi viszony van a két fél között” – hangsúlyozta a néppárti politikus, majd hozzátette: ennek kapcsán rendezni szeretnék annak a cekendi szeméttelep-környéki mezőgazdasági területeknek a helyzetét, amelyre Szász Jenő és Bunta Levente volt polgármesterek építkezési engedélyt adtak ki.

 „Nem szeretnénk beleszólni az MPP belügyeibe, de az elmúlt hónapok történései alapján egyértelmű, hogy Gálfi Árpád polgármester a jó oldalon van. Azért próbálják egyes emberek félreállítani, mert bizonyos pénzügyi érdekekkel szemben a székelyudvarhelyiek érdekét tartja szem előtt. A Néppárt önkormányzati képviselői továbbra is hisznek abban, amit a 2016-os kampányban együtt jelentettünk ki, hogy tiszta lappal indulunk, s ennek szellemiségében dolgozunk” – mondta Ölvedi. „Sajnálnánk, ha az MPP elvesztené az eredeti céljait és az arcát. Aggódva figyeljük ezeket az eseményeket, és azt látjuk, hogy az önös- és pártérdekek miatt évtizedes barátságok mennek tönkre a másik táborban.
 A Néppártnál az emberi kapcsolatokat sokkal fontosabbnak tartjuk, mint egy vélt vagy valós pártérdeket” – mondta Nagy Pál, majd hangsúlyozta, hogy továbbra is a Magyar Polgári Párt és a Néppárt összefogásában látja a közös jövőt. „Ahol összefogott az MPP és a Néppárt, ott az önkormányzati választást megnyertünk. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk a Hargita megyei MPP szervezeteivel és legtöbbjük részéről az az igény, hogy az összefogást helyi szinten sikerüljön megvalósítani. A felső, illetve a központi hatalom nem szeretné azt, hogy a nemzeti oldal túlságosan megerősödjön. Ennek látom az előszelét ebben a sajnálatos esetben” – mondta Nagy Pál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here