Sepsiszentgyörgy és az ifjak - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2019. augusztus 25., vasárnap

Sepsiszentgyörgy és az ifjak

Sepsiszentgyörgyön a "városba" vagy a" menyjünk ki a városba" kifejezés gyakran hangzik el fiataloktól elsősorba s tőlük is, főleg nyáron amikor sok a szabadidő, mert idejük nagyrészét kint,vagyis a szobájukon kivül töltik ami tulajdonképpen jó és ezzel együtt könnyen rájuk bukkanunk az Erzsébet parkba, a főtéren, a "Lónál" vagy valamelyik étterem,kávézó, bár teraszán persze ez nem csak ebbe a városban van igy s ez igazából a kezdet egy rövid együttműködés érdekében.

Nem titok igazából, hogy a héten Mozgalmunk egy kis toborzást hajtott végre annak érdekében, hogy új tagok kerülhessenek be, és ezzel bővithetjük az ifjúsági tagozatot, annak reményében, hogy az önkéntesség érdeklődővé teszi őket és egy nemes célt képviselhetnek egy olyan csapatban, ami még bontogatja a szárnyait de messze el fog tudni repülni idővel ha a fiatalság ráeszmél arra, hogy tud tenni és tenni is kell Székelyföld jövőért.

Annak fényében hogy kideritjük ki szeretne és ki érzi úgy hogy igenis csatlakozna egy rövid 5 kérdésből álló kérdőivet hoztam létre aminek témája az etnikai identitás a közös együttműködés és a teherviselés volt. Célunk az volt hogy találjunk 10 olyan 14-17 év közötti fiatalt akik hozzájárulnának a Mozgalom fejlődéséhez és bizalmukkal segitenének. A 10-ből 5 fiatal közülük 4 lány és 1 fiú amiből 3-an 17 évesek és 2-en 15 évesek válaszoltak úgy kérdéseinkre hogy tennének érte de még át kell gondolják de mi is úgy véltük hogy ők mind megfelelő tagok lennének.

Ez a hét és ez a kezdeményezés nagyon jó volt arra hogy megtudjuk kik azok és hányan vannak akik magukban éreznek egy tenni akarást egy vágyat a változtatásra s ugyanakkor bizonyos dolgok megörzésére apellálnak. Persze a kérdés és a lehetőség nyitott maradt. Nem beszéltünk az összes 15 vagy 16 éves fiatallal ezért is nem mondom hogy csak ennyien vannak mert ez abszolút nem lenne igaz.

Ugyanakkor hozzátenném hogy akik tennének is sokan vannak akik nem vállalják fel hiszen vagy félnek őszintén elmondani vagy kevésnek érzik magukat ehhez a feladathoz vagy csupán hülyeségnek tartják és nem hisznek benne mert túlságosan elérhetetlennek és lehetetlennek tartják ennek az eszmének a megvalósulását.


Végkövetkeztetésképpen bármennyien is leszünk a közeljövőben a Székely Leszek 2021 Mozgalomban nem adjuk fel és nem szűnünk meg létezni. Nagyon sok tervünk van mind az idén mind a jövő évre nézve amiket megszeretnénk s meg is fogunk valósitani mert kitartunk e mellett s mi hiszünk benne. Sepsiszentgyörgyet se zártuk még le a lehetséges új tagok bevonása tekintetében és még megannyi város lesz a megyében és egész Székelyföldön ahová ugyan igy ellátogatunk és terjesztjük azt,hogy 2021-ben mind székelyek leszünk.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here