Székelyföldön, Sepsiszentgyörgyön hivatalosan is bemutatkozik a Székely Leszek 2021 Mozgalom - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2019. augusztus 30., péntek

Székelyföldön, Sepsiszentgyörgyön hivatalosan is bemutatkozik a Székely Leszek 2021 Mozgalom


Eddig a Székely Leszek 2021 Mozgalomról többnyire csak az online közösségi oldalon olvashattak a Székelyföldön élő emberek. A mozgalomról azt kell tudni, hogy a legfiatalabb magyar és székely nemzeti identitás védelméért és megörzéséért dolgozó civil mozgalom Székelyföld és Erdély szinten is.
A mozgalom 2017-óta létezik, építkezik és 2018-óta a hivatalos jogalapja a bejegyzett Néri Szent Fülöp Egyesület.  A mozgalom legfontosabb alapelve a székely nemzeti identitás népszerüsítése és a magyar nemzet elidegeníthetetlen részeként kimutatni a jogilag is létező önálló székely népet a 2021-es népszámláláson.

A mozgalom elnökségében 90%-ban 1989 után született fiatalok vannak, akik építeni szeretnének, miután végleg lerombolták az 1989 után is tartó posztkommunista hatalmat az erdélyi magyar politikai színterén. Valódi rendszerváltást akarnak, egy XXI. Századi keresztény, demokratikus és nemzeti konzervatív vonalon. Ezt a rendszerváltást sajnos a jelenlegi erdélyi magyar pártok nem tudták elvégezni, ezért ezt csak is az erdélyi magyar civil társadalom képes elvégezni, lesöpörni, széttaposni és gyökerestől kiírtani a minden elnyomó rendszerhez alkalmazkodók politikáját.

Szász Zsolt, Szabó Attila- Mihály, Bardocz Botond és Kolozsi Timea a Székely leszek 2021 Mozgalom elnökségi tagjai a Székelyföldi Kőrispatakon

2019.December. 7-én elkezdődik a valódi rendszerváltás, azzal, hogy bemutatkozik hivatalosan is a Székely Leszek 2021 Mozgalom elnöksége Sepsisiszentgyörgyön a Fidelitas Hotel and Spa konferenciatermében 12-00 és 18-00 óra között. Bemutatják a programjukat és elképzéléseiket a meghívott erdélyi magyar pártok, civilszervezetek, diáktanácsok, és közszereplők számára és felkérik őket arra az egységre, amit a Székelyföldön élő emberek várnak már évtizedek óta.

A rendezvény teljesen ingyenesen részt lehet venni a helyek függvényében. A rendezvényre regisztrált emberek elsőbbséget élveznek a fórumon és regisztrálni lehet a Székely Leszek 2021 Mozgalom közösségi oldalán üzenetben vagy az nszfegyesulet@gmail.com  címen is.

A rendezvényen több fórum és előadás fog lenni ezek a következőek:

• Székelyföldi Nemzeti Politikai Kerekasztal az elmúlt 30 év erdélyi magyar politika értékelése.
• A Székely nemzeti identitás felvállalása a következő 2021 es népszámláláson
• A székely nemzettudat közös erősítéséért – Nyitott párbeszéd, ahol a megjelentek nemzetpolitikai kérdéseket tehetnek fel a fórumok előadóinak.
• A Nemzeti Régiókért Európai Polgári Kezdeményezés támogatása
• Székelyföldön megmaradni székelyként, legyőzve a magyarellenességet (Dan Tanasă, Úz-völgye)
• Hogyan lehet itthon tartani az ifjúságot?
• A székelyföldi turizmus, mezőgazdaság, ipar, fellendítése

A rendezvény a ,,NINCS MENEKVÉS CSAK ÚJ SZÉKELY KEZDÉS,, nevet viseli, amely  azt akarja sugallni mindenki számára, hogy ha kilátástalannak is látszik jelenleg a székelység helyzete akkor is fel kell állnunk és együtt kell cselekednünk a megmaradásunk érdekében.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here