Trump kampányát utánozza Kelemen Hunor román ezredes, az RMDSZ államelnökjelöltje - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2019. augusztus 30., péntek

Trump kampányát utánozza Kelemen Hunor román ezredes, az RMDSZ államelnökjelöltjeTrump kampányát utánozza Kelemen Hunor román ezredes, az RMDSZ államelnökjelöltje. Magas katonai rangokat szereztek az elmúlt években a román hadseregben — más, román politikusok mellett — a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) meghatározó politikusai is, olyanok mint Kelemen Hunor román ezredes, Verestóy Attila, román ezredes és Cseke Attila alezredes. Az RMDSZ-es politikusokat bármiféle katonai érdem nélkül léptették elő, s a kitüntetéseket nem utasították vissza a magukat korábban az erdélyi magyar közképviseletnek vallók sem.

Foto. Azonnali.hu

Hogy ennyire ötlettelen és kifejezetten gagyi kampányt tudtak elképzelni az RMDSZ-nél azt nem csodáljuk, ugyanis az Agerpres szerint Porcsalmi Bálint lesz az erdélyi magyar egységet megtagadó, Kelemen Hunor kampányfőnöke. Porcsalmi azt állította májusban, hogy ,, Az ideiglenes és részleges eredmények alapján az RMDSZ az elmúlt 15 évben soha nem kapott ennyi szavazatot országos választáson.,, - tehát ez szerinte azt jelenti, hogy az RMDSZ szimpatizánsainak száma és a támogatottságuk nő. Ez viszont nem igaz, ugyanis szintén az RMDSZ-es Frunda György 1996-ban indult az államenöki tisztségért, akkor Frunda György 6,02 százalékot szerzett 761 411 szavazattal. Kelemen Hunor legutóbb a 8. helyre futott be 3,47 százalékos eredményével, ami 329 727 szavazatból jött össze, ami messze elmarad az 1996-os eredménytől. Ez bizonyítja, hogy a hazugság az mindennapi dolog az RMDSZ háza táján.

Kelemen ezredes elvtársat teljes mértékben kijelenthetjük nem kell majd ,,domnul președinte al României,, jelzővel illetni senkinek. Az erdélyi magyarság egyre jobban csalódik az RMDSZ képviselőiben, ugyanis nem képviselik kellőképpen a legfontosabb dolgokban az erdélyi magyarságot, székelységet, csángóságot. A minden rendszerhez alkalmazkodók  jelzővel lehet igazán őket leírni, ugyanis bármilyen soviniszta és magyarellenes román politikai formációval képesek voltak kokettálni, ahogyan a Gyurcsányista csőcseléket is Kolozsvárra hívták még Markó elvtárs idejében, ahol ő pökhendi módon vágta a tüntetők arcába, hogy azzal kokettálnak akivel akarnak ők és ezt nem az erdélyi magyarság és székelység mondja meg. Lásd itt a videóban. 
 Az RMDSZ-nek az államelnöki kampányban megint szüksége lesz a magyar kormány és Orbán Viktor segítségére, ugyanis ha Orbán Viktor kéri, hogy az RMDSZ -re kell szavazni a kormány szimpatizánsai a miniszterelnökúr kedvéért meg fogják tenni. Tehát valószinüleg az RMDSZ most is elér egy 2-3 %-ot az államelnöki választásokon is. 2016-ban az RMDSZ a választások előtt és a magyar kormány kampánysegítsége előtt 3%-on állt tehát be sem került volna a román parlamentbe hacsak a román szavazók be nem szavazták volna ahogyan azt egyébként megtették most az EP választásokon is.

1 megjegyzés:

  1. Hogyne lennenek megjegyzesek...de van ertelmuk?30 eve elolegegezzuk bizalmunkat az rmdsz-nek es mikor eljon az aratas ideje,felebredunk hogy nincs mit aratni vagy nincs fold amirol aratni.Tobbek kozott ez annyibol is szomoru, hogy a harminc ev alatt,mindnyajan magyarok es romanok egyfolytaban lepeskenyszerben voltunk.Beteg egyenek beteg tarsadalmat szulnek.

    VálaszTörlés

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here