Csibi Barna: Levelet küldtem Duró Dóra, független parlamenti képviselő asszonynak, a párizsi békeszerződés semmissé nyilvánítását kérem! - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2019. szeptember 7., szombat

Csibi Barna: Levelet küldtem Duró Dóra, független parlamenti képviselő asszonynak, a párizsi békeszerződés semmissé nyilvánítását kérem!

Csibi Barna közleménye eljutott a Székely Szó szerkesztőjéhez is, amit örömmel megosztunk az olvasóinkkal, ugyanis nagyon fontos történelmi elégtételről olvashatnak, vehetnek tudomást. Nézzük csak Barna beszámolóját:

Csibi Barna az Énlaki templomban

Levelet küldtem Duró Dóra független parlamenti képviselő asszonynak, amelyben arra kérem, hogy nyújtson be törvénytervezetet tárgyalásra a magyar Országgyűlésbe arra vonatkozóan, hogy a magyar állam a Hágai Nemzetközi Bíróságon kérje a párizsi békeszerződés semmissé nyilvánítását arra hivatkozva, hogy az sérti a magyar, a székely és a ruszin népnek az önrendelkezési jogát.

A levélben külön felhívtam a figyelmet arra, hogy a kérdésben indult népszavazási kezdeményezést a Nemzeti Választási Bizottság azért nem engedélyezte, mert úgy vélte, hogy egy ilyen kereset nyerhető lenne, és a per megnyerése hadiállapothoz vezetne, arról pedig nem szabad népszavazást tartani az Alaptörvény értelmében.

Valamint azt is kiemeltem, hogy a trianoni békeszerződés csatolmányaként az ú.n. Millerand levél tökéletes bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a trianoni határok megállapításánál a nagyhatalmak szándékosan hagyták ki a népszavazások megszervezését, eltekintve ezáltal a kérdéses területeket szintén lakó magyar, székely és ruszin nép önrendelkezési jogától.

Burgenland esetében külön stratégia kidolgozását javasoltam, tekintettel arra, hogy azt egy másik békeszerződés, az ú.n. Saint Germain-i szerződés szabályozza, és az 100 éve megszakítatlanul érvényben van, ily módon akár elbirtoklás jogesete is fennállhat.

A levél hozzáférhető kép, illetve pdf formátumban a http://ruszinkarpatalja.blogspot.com/2019/09/ete-pete-beka-pete-bekanak-nincsen-pete.html oldalon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here