Erdélyi magyar valóság, hogy nincs magyar ellenzék? - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2019. szeptember 21., szombat

Erdélyi magyar valóság, hogy nincs magyar ellenzék?

Van három erdélyi magyar párt és egyik sem tud a másikkal kijönni rendesen, ezért olyan gyenge az erdélyi magyar nemzetpolitika, ezért olyan gyenge a székelységet ért magyarellenes támadások elleni fellépés és ide lehet sorólni a több mint 30 éve egy milliméternyit sem mozduló székely autonómia törekvést is.

Milyen érzés van bennem jelenleg így a romániai elnök választás előtt, mikor megláttam az erdélyi magyar román elnök jelöltet a ,,Respekt,, szlogenjével? Düh, harag és csalódás is volt bennem. A ,,Respekt,, nem mondható igaz magyar szónak, nyílván a magyar szlengben elterjedt. A ,,Respect,, az erdélyi magyar ,,președinte,, Hunor szájából mit is jelent? Mi sem egyszerűbb, a románokat akarja az RMDSZ magához csábítani ugyanis az erdélyi magyarság egyre kevesebb számban szavaz az RMDSZ jelöltjeire, ugyanis az RMDSZ lemondott az erdélyi magyarság önrendelkezési törekvéseinek támogatásáról, ahogyan lemondott az erdélyi magyar oktatás fejlesztéséről, a már meglévő intézményeink védelméről. Gondolhatunk itt a Marosvásárhelyi Katólikus Gimnáziumra is.
Az Úz – völgye nemzetközi botrány lett, az emberek fel lettek bőszítve és ez köszönhető mind a magyar mind a román félnek is. Ezt egyszóval lehet úgy mondani, hogy választások előtti politikai konfliktus szítása volt, amiben nyakig benne volt az RMDSZ, Borboly Csaba tudtával és irányításával.

Térjünk a cikkünk címére a bevezető után, ugyanis ez a kérdés a legfontosabb dolog jelenleg ,,Van -e az RMDSZ-nek erdélyi magyar politikai ellenzéke?,, Nem tudtam még ezt a kérdést igazán átgondolni, és nem tudott még a két erdélyi magyar párt meggyőzni engem hogy valóban az RMDSZ ellenzékei-e és ez miben nyilvánul meg ugyanis, nem tapasztaljuk az utóbbi években az erdélyi magyar politikai alternatívák megjelenését a választásokon. 

Az MPP egyre inkább az RMDSZ 2.0 verzióját építi a véleményem szerint, ugyanis a legtehetségesebb képviselőiktől vállnak meg mindenféle mondvacsinált okokra hivatkozva, és nagyon úgy érzem, hogy a felsőbb vezetőket a pénz ami motiválja. Kár hogy az MPP tiszteletbeli elnöke Kövér László ezt engedi.Az MPP lassan elveszíti az önállóságát az RMDSZ közeliségével.
Az EMNP számomra sokkal szimpatikusabb, ugyanis ott egy radikálisabb kiállást tapasztalunk, bár a párt marketingje sajnos nem jó. Azon változtatni kellene és most tapasztalok egy mozgalmi változást a pártban ami tetszik. Kérdés, hogy ez meddig fog elmenni. Őszintén nem bánnám, ha még radikálisabb, még szókimondóbb lenne a párt és indulnának minden olyan választáson ahol alternatívára lenne szükségünk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here