Román nemzeti büszkeség része a magyarellenesség a Dinamo szurkolóinál? - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2019. szeptember 4., szerda

Román nemzeti büszkeség része a magyarellenesség a Dinamo szurkolóinál?


Románia bebizonyította, hogy nemzeti büszkeségnek tekinti a magyarellenességet. Csak az a jó oláh amelyik a ,,Muie Ungaria,, vagy a ,,Ținutul Secuiesc nu există,, kifejezést skandálja vagy éppen a futbalmérkőzések után az utcán ártatlan székely fiatalokat bántalmaznak verbálisan és fizikálisan is a büszke román hazafiak, akik attól lesznek románok, hogy mindezt teszik.

Ez történt legutóbb a Sepsi OSK – Dinamo mérkőzésen is, ahol a stadion előtti utcán a Dinamó szurkolótáborának egy része megtámadta a Székely Leszek 2021 Mozgalom Ifjúsági Tagozatának elnökét, Szabó Attila-Mihályt és arcon vágta őt az egyik  ,,..escu féle,, mert Attila arra a kérdésre hogy ő román -e, azt merte válaszolni, hogy székely és az is marad.

Régebbi kép a Dinamo magyarellenes csőcselékéről

Mindez az utcán történt, úgy hogy a stadion környékét nem biztosította egyetlen egy helyi rendőr vagy zsandár sem, valószinűleg pontosan azért, hogy ilyen dolgok megtörténhessenek és a román szélsőséges szurkolók ezért még büntetést se kapjanak. Az eset után Attila rögtön visszament a stadionhoz és keresett egy rendőrt akinek a történteket elmonda, a rendőr meg nagyképűen annyit felelt, hogy ,,Sajnálom nem tudok ez ügyben segíteni!,, -Reméljük a helyi rendőr magára ismer és szégyelje magát!

A mérkőzést követő nap Attila megtette a feljelentést a Dinamo Szurkolói elllen, a Székely Leszek 2021 Mozgalom ebben az ügyben a Országos Diszkriminációellenes Tanácshoz is fordul és nyílt levélben kéri a Sepsiszentgyörgyi Rendőrséget, hogy a következő mérkőzéseknél duplázzák meg a jelenlétüket és a stadion körüli utcáknál is járőrözzenek, hogy elkerülhetővé tegyék a hasonló magyarellenes támadásokat.

A cikkünk megjelenítése előtt tudtuk meg a Sepsi OSK szurkolótábor közösségi oldaláról, hogy a mérközésnél hatalmas rendbontást csináltak a Dinamosok és a rendfenttartók könnygázt kellett bevessenek ugyanis megtámadták a stadionban az OSK szurkolóit is és a mérkőzés végén további 4 embert bántalmaztak és több mint 10 személyautóban tettek kárt a magukat nagy hazafinak tartó magyarellenes csőcselékek, akiktől a helyi Sepsiszentgyörgyön élő románság is elhatárolódott.

Feltevődik bennünk a kérdés, hogy ilyen dolgok eg jogállamban megtörténhetnek-e, hogy fiatalokat vernek az utcán a szélsőséges huligánok, azért mert ő más nemzetiségi vagy más csapatnak drukkol? Románia ki kell jelentenünk egy kettős mércét használó antidemokratikus és jogállamiság közelségét sem ismerő ország, amelynek többségi polgárai attól érzik magukat jó románnak, ha magyarokat, székelyeket bántanak, ha az önrendelkezési jogaikat mellőzik és ha rájuk kényszerítik a saját román nemzeti identitásukat.

A Székely Leszek 2021 Mozgalom ezért hamarosan az ügyet nemzetközileg is ismertetni fogja és szerte a világban meg fogják tudni ,hogy a székelységet hogyan diszkriminálja a román hatalom büntetlenűl. A továbbiakban számíthatnak arra a mozgalmunk tagjait megtámadó emberek, hogy hamarosan kellemetlen meglepetésben lesz részük, ugyanis sajnos az eset után be fogunk szerezni minden elnökségi tagunk számára legális önvédelmi eszközöket, amit ha kell akkor használni is fogunk.
Nem fogunk a továbbiakban félni, hogy akár az utcán le is üthetnek minket vagy meg is szúrhatnak minket büntetlenül a román magyarellenes ultrák. Más megoldást sajnos jelenleg nem látunk.

Közben az OSK szurkolói is elégedetlenek (jogosan) a klubb vezetőségével ugyanis a történtekről semmi nyilatkozatot nem tett az OSK vezetősége.  Idézzük egy szurkoló hozzászlólását.

,,Kedves vezetőség!Kérdem én........ Semmi közlemény a tegnap történetekkel, úgy a dinamó szurkolókkal, a szervezéssel kapcsolatban?!?!?!?!Meddig hunyászkodunk meg, nemhogy Székely himnusz éneklése tiltott, már a szimbólumok hasznalata is az, a meccs alatt.... Lassan a ,, Nélküled "éneklése is ellmarad......Valahogy a más klubok megoldják, hogy a meccs kezdetekor felcsendüljőn, és IGAZI ÖSSZETARTOZÁS ÉLMÉNNYÉT adva ellenekelik azt...... 🤔🤔🤔A tegnapi nap 100 senkiházi tele torokból ordította, hogy,, ki a magyarokkal az országból" és ezt 4500 ember hallgatta, apraja - nagyja, megalázva a saját otthonában, 7-8 éves kislánytól kezdve egészen az idős férfiakig,............milyen válaszlépésekre számíthatunk önöktől, tisztelt vezetőség????Nagyon elgondolkodtató, hogy vajon mit és pontosan kit is képviselnek ÚGY IGAZÁBÓL?????????

Kérünk mindenkit akinek van videófelvétele vagy képek a mérkőzésről juttassa el nekünk a Székely Leszek 2021 Mozgalom facebook oldalán üzenetben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here