56-os forradalom/Armageddon-teória - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2019. október 24., csütörtök

56-os forradalom/Armageddon-teória

1956 október 23. Ez a dátum csakúgy mint 1848 március 15-e vagy 1849 október 6-a minden magyar és székely számára egy olyan nap lett amit soha nem felejtünk el és mindig emlékezni fogunk rá mert népünk "legújabb" nagy harca volt a megtorlás és az elnyomás ellen amit értelmezhetünk úgy is hogy megnyertünk...vagy mégse?

Mindenki tudja mi történt 63 éve ezen a napon. Pontosan ezért most nem erröl fogok beszélni,vagyis erről is csak egy más elgondolásból. Kommunizmus ide vagy oda ha belegondolunk nem e miatt történt akkor vérontás. Minden csatához ,háborúhoz, fegyveres beavatkozáshoz kellett egy jó ok és egy elégtétel. Nem tetszett az amiben éltünk, éltek?
 A Kommunizmus jól indult és jó is lehetett volna ha nem lettek volna kiskapuk de persze az mindig kell legyen mert ha nem unalmas lenne az élet és úgy éreznénk semmivel se vagyunk másabbak mint a többiek. Na igen, erre rá térve,mindenki egyenlő volt. Rend,fegyelem és a minőség értéke a mennyiség hiányában volt mérhető de értékelték. Az hogy szigor volt és olyan szabályszerűség ami nem volt kényelmes? Akkor sem volt olyan hogy a túlélésért kellett küzdeni abban az értelemben hogy a Föld lakhatatlanná épült le és hogy csak az számitott hogy ölsz vagy meghalsz. Nem, csakhogy az emberi természet úgy volt meg alkotva hogy ami neki nem tetszik azon változtatni akar hogy a saját izlése szerint rendezkedjen be,azonban van úgy hogy mindent nem lehet csak egy csettintéssel véghezvinni ,s akkor elszabadul a káosz az utcákon...

Van egy teória ami elképzeli a világvégét. Egy teória mely azért jönne létre hogy minden olyan embert elpusztitana aki nem erre a világra való, hogy majd mint egy Főnix a hamvaiból a kevés de a rátermedt egyedekkel együtt egy új világot hozzon létre. Erre tényleg szükség lenne? Talán igen,talán nem. Mellette se vagyok de ellene se mert az ötlet ha úgy vesszük jó csak úgy mint a kommunizmusnál. Vagy nem?

Hősök voltak akik előtt tisztelgünk de a történelmet a győztesek irják. Győzni ugy is lehet hogy vesztesz de idővel mégsem törölnek le a térképről mert a végsőkig harcolsz hogy fenn maradj és sikerül. Győzhetsz ugy is ha nem harcolsz. Kell egyáltalán valakinek mindig győztesnek lennie s ha igen hogy? Úgy mint 56-ban vagy úgy mint ma? Fegyverekkel vagy pártokkal inkább? Kommunizmus vagy Armageddon? Gondolkodjunk el ezen mit jelent számunkra az élet és közelitsük meg ezt az eseményt úgy hogy mi mit tettünk volna akkor, hogy lett volna jobb. Azon változtatni nem tudunk de már nem is kell, most a jelenben kell élni nem a múltban s az élet küzdőterén nap mint nap harcolni kell...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here