Csíki sör esemény kontra Úz-völgyi események, Székelyföldi problémák? - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2019. október 1., kedd

Csíki sör esemény kontra Úz-völgyi események, Székelyföldi problémák?A Csíki sör nyereményes, kupakos rendezvényéről számtalan hozzászólás, cikk megszületett már, de ezeknél érdekesebbek a hozzászólások. Nem az esemény színvonaláról szeretnénk írni, mert ez mindenkinek másképpen jött le. Nem akarjuk sem dicsérni sem szidni a céget, de megfogalmazódott bennünk egy komoly észrevétel. Számos ember felháborodva írta azt, hogyha az Úz völgyében lett volna ingyen sör osztogatás akkor nem történt volna meg az oláh invázió, ugyanis esélyük sem lett volna bemenni a temetőbe a randalírozó félnótás csőcseléknek.Székelyföldön egyértelmüen ki lehet jelenteni, bármennyire is kellemetlen ez az emberek megosztottak, ha egy ilyen fontos esetről is van szó mint az Úz völgye, mert sokan úgy érzik ez őket nem érinti és ezért nem is érdekli őket mi van ott. Tüntetni? Minek menjen és védjen egy székely vagy magyar haditemetőt, ha van sör és ingyen is adják inkább akkor oda megyek és beb@szok, mint Molnár Krisztián a Youtubeon!

A székelyföldi emberek betokosodott gondolkodása ide vezetett, hogy olyan emberek kezdenek többségben lenni akiknek nincs vagy nem merik felvállalni a politikai véleményüket, nem érdekli őket a saját népük sorsa, csak legyen mit megenni és meginni a többire sz@runk rá, mert ez a demokrácia és a francnak kell az autonómia.
Nyílván nem minden székelyföldi ember ilyen, viszont a többség sajnos igen. Mindent várunk a politikusokra, majd ők  megoldják , mert ők elméletileg azért vannak, hogy minket képviseljenek, és ezért mi magunkat nem kell képviseljük, nem kell a közösségünkért tegyünk. ,,Engem nem érdekel a politika,, - hány ember szájából hallotta már a kedves olvasónk ez? Ugye sokból.  Viszont amikor ártatlan székely fiatalokat zárnak be politikai nézeteik miatt mindenféle hamis vádakkal akkor max egy kicsit felmérgelődünk és szidjuk az oláhokat 2-3 percig, de tenni azért, hogy a jövőben ilyen ne történjen már nem teszünk ugye székelyek? Megmondják nektek 89 -óta, hogy ,,merjünk kicsik lenni, mert nekünk úgy sincs szavunk!,, -Ezt mondják azok az ócska tetű RMDSZ-es politikusok is, akiket ti megszavaztok, mert magyarok, de azt nem nézitek, hogy magyar érdekeket képviselnek-e? Gondolkodjatok el, hogy mit adott a 30 éves létezésük alatt az RMDSZ?  Megmondom semmit! Sőt elvették a Marosvásárhelyi Katólikus Iskolát is, ami magyar iskola, hol volt ott az RMDSZ?

Úz völgye!  Hol volt ott az RMDSZ? Mutassatok nekem egy feljelentést, amit ez ellen tett az RMDSZ ami ott történt. Hány nemzetközi szervezethez fordúltak a magukat magyarnak hazudó képviselők?MÉRGES VAGY, HOGY NEM JUTOTTÁL BE A CSÍKI SÖRÖS ESEMÉNYRE? Szegény! Ha ilyen mérges lettél volna, hogy az Úz völgyi tüntetésre menet akadtál volna el, akkor megértenélek, de így nem. A fogyasztói társadalom trukkjének áldozata lettél barátom! Mindazok mellett, hogy székely vagy, és szereted a Csíki sört, ami helyes is, mert nem rosz termék, ne attól verjed a melled egy fél cigánytéglával, hogy te mekkora székely vagy, mert ezt iszod, hanem állj ki a jogaidért, állj ki a közösségedért... ha ezt megtetted akkor igen...hajtsál le egy jó hideg Csíki sört mert akkor megérdemled.2 megjegyzés:

  1. Nagy általánosságban egyetértek a cikk írójával. Ugyanezzel a témával én is sokat foglalkoztam írásaimban. Különösen a székely nép nemtörődömsége, meghunyászkodása keserít el! Lassan mi is fogyasztó, nemzetiség-nélküli embercsődület leszünk, mint az egész világ nemzetei. Hasonlóak a lótuszevőkhöz, kik soha nem bírnak elszakadni a lótus ízétől és annak a rabjai leszünk! Ha csak valami csoda folytán nem változik meg érdekeltségünk iránya!

    VálaszTörlés
  2. 2o19,november 1o-én vagy 24-én elfog dőlni,hogy ki lesz Románia államelnöke.Nekünk,erdélyieknek nemzetiségre való tekintet nélkül arra az országelnök jelöltre kell szavazzunk,aki garantálja a rendszerváltást.A román antikommunisták Klaus Iohannis országelnök jelöltre fognak voksolni.Nekünk is követni kell az ők példájukat.Klaus Iohannis ha elvesziti a választásokat ennek a legnagyobb kárát az erdélyiek fogják látni.

    VálaszTörlés

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here