A Székely Leszek 2021 Mozgalom közleménye a romániai elnökválasztásról - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2019. november 11., hétfő

A Székely Leszek 2021 Mozgalom közleménye a romániai elnökválasztásról


Tisztelt Székelyek, Magyarok, Csángók, Székelyföldiek és Erdélyiek!

Voltak, akik nem értették miért végeztünk ellenkampányt az RMDSZ-ellen a román elnökválasztási kampány során. Olyan hozzászólások jöttek, amiken őszintén meglepődtünk. Voltak, akik azt tartották volna helyesnek, hogy ne csináljunk ellenkampányt, ne emlékeztessük a székelység arra a tényre, hogy az RMDSZ a 30 éve alatt egyetlen igéretét sem tudta beatartani és számos esetben csak rontottak az erdélyi magayarság sorsán. Hány esetben határolódtak el a székelységtől és a székelységet képviselő civil emberektől?

Említhetjük Csibi Barna esetét, aki szerintünk egyszemélyben is kitett annyit a székelységért mint amennyit az elmúlt 30 év politikai pártok és szervezetek tettek. Rovásírás népszerüsítés, magyar helységnévtáblák kihelyezése, több száz tüntetés a jogainkért. Ezért a román elnyomó hatalom őt 1 év börtönre ítélte 4 évre felfüggesztve.

Beke István és Szőcs Zoltán HVIM-es vezetők számos alkalommal dolgoztak a civíl székely emberek érdeke mellett. A román hatalom őket 5 évre ítélte és az RMDSZ elsőként határolódott el mint Csibi Barnától, mint pedig Beke Istvántól és Szőcs Zoltántól, ahelyett hogy őket felemelték volna és támogatták volna. Nem ez történt, hanem a román elnyomó hatalom mellé álltak, csak azért hogy a hatalomból egy kis falat nekik is maradjon.

A Székely Leszek 2021 Mozgalom elnökségében lévő tagok között 100%-os konszenzus van arról, hogy sem most, sem a jövőben mi nem fogjuk az RMDSZ-t támogatni, ugyanis nem a mi érdekeinket képviselik. Nemzetárulásban a mozgalmunk nem aszisztál még akkor sem, ha az RMDSZ magát magyar képviseletnek nevezi. Az elmúlt 30 év pontosan ennek az ellenkezőjét bizonyította. A mozgalmunk a civil emberek szintjén, alulról építkezik és a célunk egy olyan nemzeti képviseletet létrehozni amely választási alternatíva lehet az elmúlt 30 év minden rendszerhez alkalmazkodó és sikertelen erdélyi magyar nemzetpolitikát képviselő RMDSZ-ellen.

Nem jogos az a megállapítás sem, hogy megosztjuk a székelységet és az erdélyi magyarságot, ugyanis azokkal a pártokkal és szervezetekkel mi együtt fogunk müködni, akik ugyanezt a célt tűzték maguk elé. A romániai elnökválasztás nem volt több mint egy bohóckodás, komolytalankodás és az adófizetők pénzének pocsékolása kampány célra. Ne legyünk naívak, Romániában akkor lesz magyar államelnök, amikor bármelyikünk Oroszország elnöke lesz. Tehát soha!

Nem csak kritikát hanem egyenesen fenyegetést is kaptunk, hogy azonnal állítsuk le az RMDSZ elleni kampányunkat, különböző számunkra nem tiszta emberektől, vállalkozóktól és gyanus alakoktól, de ezt nem tettük meg. A mozgalmat sem anyagi megvesztegetésekkel sem erőszakkal sem zsarolással erről az útról letéríteni nem lehet. Tehát kösse fel a gatyáját az, aki a mozgalom eltüntetésén vagy megállításán fáradozna, ugyanis ezt már nem lehet. A Sepsiszentgyörgyi fiatalok elszántan támogatják a munkájukkal a mozgalom kiépítését és ők lesznek azok, akik erkölcsileg tiszta képviseletet fognak az erdélyi magyarság és a székelység elé tenni.

Önöknek csak annyi lesz a dolguk, hogy elfogadják vagy pedig továbbra is a minden rendszerhez alkalmazkodókat támogatják. Egy választási alternatíva lesz az RMDSZ-ellen is ahol esélyt kap mindenki a változásra. Aki ezt segítené az megteheti, itt vagyunk lehet jelenkezni segíteni a mozgalmat a kiépítésében. Sokan ezt teszik, de minél többen odaállnak annál erősebbek leszünk.
Tudjuk tökéletesen, hogy sokan félnek a változástól, félnek attól, hogy rosszabb lehet, de ha ez a félelem bennünk marad soha a franccba nem lépünk előre sem az önrendelkezési törekvésekben sem a jogaink érvényesítésében. Itt egymásra vagyunk utalva ezt jó lenne belátni. Tudjuk azt is, hogy rengeteg dolog van amiben nem értenek egyet velünk, de azt el is lehet mondani és ezt meg is tudjuk beszélni, meg van a lehetőség rá és amit úgy látunk hogy változtatni kell azon változtatunk. Rajtunk ez nem múlik.

Volt olyan kérdés, hogy miért nem lépünk be az RMDSZ-be és ott belülről változtassuk meg a szervezetet? A kérdés az nagyon jó és be kell vallanunk gondolkoztunk is rajta, de ez igazából nem müködik, ugyanis az RMDSZ a Neptuni Paktummal és a múltjával egy olyan erköcstelen bélyeget ragasztott magára, amely már nem tudná ezt az erkölcstelen múltat levetközni és nem tudná már megszolítani az erdélyi magyarságot az egység megteremtésére.

Most hamarosan jön az elnökválasztás második fordulója, ahol a szászból lett radikális román Klaus Johannis és a tökéletes analfabéta Viorica Dăncilă közül kell választani. Mi is ezt mérlegeltük, hogy érdemes ezek közül választani vagy megint érvénytelen szavazattal éljünk? Ne haragudjanak, de nem tudjuk egyik jelöltet sem komolyan venni, ugyanis nem látjuk azt, hogy mit igérnek a székelységnek, és mit mutattak fel a kisebbségvédelemben? Hogyan vegyük mi komolyan őket, ha egyszer ők nem vesznek minket komolyan?

Vannak követeléseink, amiket tartsanak be és akkor megkapják a szavazatainkat, de csak akkor ha azt érvényesítik. Ne legyünk már mi azok, akik megalázkodunk minden választáson. Mi csak szavazunk és utána el vagyunk felejtve. El van felejtve az önrendelkezés, el van felejtve a magyar anyanyelv használatának joga, az iskoláink védelme, a politikai foglyaink melletti kiállás. Legyen valami tétje annak, hogy mi szavazunk, legyen valami látszatja annak, amiért érdemes nekünk erdélyi magyarként, székelyként a román elnokválasztáson szavazzunk. Jelenleg nincs ugyanis mint Johannis, mint pedig Viorica elfelejti a követeléseinket még egyáltalán napirendi pontként is a parlamentben tárgyalni.

Mit fogunk mi tenni? Üzenünk a szavazás helyett, most azt amit érztünk mi is és az elnyomó hatalom bezárt 5 évre. Szabadságot akarunk! Szabadságot a székely népnek, szabadságot Beke Istvánnak és Szőcs Zoltánnak! Írjuk rá bátran a szavazólapokra, hogy tudják mire szavazunk, nem kell nekünk sem egy szász nemzeti identitását megtagadó ember sem egy analfabéta aki szégyent hoz mindenkire.  Jelenleg Romániát ugyanolyan félnótás és középszerű politikusok vezetik, mint ahogy az előző rendszert egy suszter vezettett, aki a hatalom érdekelt és nem az hogy a nép jól éljen.  Diktatúrát épített, amit 89-ben sem tudtak megdönteni, hiába nevezik sokan rendszerváltásnak, az csak egy államcsíny volt , ahol nem rendszert váltottak hanem módszert. Akkor az Iliescu módszerét. Ugyanúgy jelenleg is a posztkommunizmus rendszere folyik, akkor az erőszakkal és a kivégzésekkel próbálták eltüntetni a rendszer ellenségeit, most meg a totális médiacenzúrával és a lelki és anyagi zsarolás eszközeivel tartják fent ezt a posztkommunista rendszert. Megfélemlítik az embereket, ha másra szavaznak elveszíthetik a munkahelyüket. Ez mai napig is megszokott dolog Udvarhelyszéken. Az erdélyi magyar sajtó szintén az RMDSZ mellett van. Eltitkolnak minket is és totális cenzúrát hírdettek a mozgalmunk ellen. Bármikor egy nyilatkozatunkat közzé szerettük volna tenni, hiába kerestük a média segítségét csak falakba ütköztünk.

Miért is fogtunk neki a mozgalom építésének? Azért mert pontosan az RMDSZ kritikáink után ők mondták azt, hogyha nem tetszik amit ők csinálnak, akkor csináljunk egy új pártot és próbáljuk meg mi jobban csinálni. És nincs igazuk? Dehogynem! Na ezért is van bennünk a motiváció, hogy építsünk és bizonyítsunk, hogy valóban a székelység, az erdélyi magyarság érdekeit képviseljük. A cenzúrával is azt érték el, hogy még jobabban még radikálisabban képviseljük azokat az alapelveket, amiket együtt lefektettünk a mozgalomban.

Vannak e terveink, elképzeléseink, programjaink? Hogyne lenne, ezt 30 oldalban fogalmaztuk meg, amelynek a címe,, A székelyek jogi genocídiumának megállítása,,. Ezt a programot a neten a Székely Szó oldalán meg lehet találni és el lehet olvasni.  Az, hogy kritikával vagy ellenkampánnyal lépünk fel az RMDSZ-ellen is, ha egy valóban magát az erdélyi magyarság egységét képviselni kívánó szervezet müködésének jó irányba terelését kellene jelentse. Nem mocskolódás amit tettünk és amit még teszünk is, hanem érvekkel és bizonyítékokkal alátámasztott kritika, amit az RMDSZ meg kellene értsen és el kellene fogadjon.

Az önkormányzati választásoknak sokkal nagyobb tétje van, ha az RMDSZ nem állt oda 30 év alatt az erdélyi magyarság, székelység önrendelkezési törekvései mellé , akkor önkormányzati szinten le kell bontani az RMDSZ-t és olyan polgármestereket kell és olyan képviselőket kell támogatni, akik radikálisabban felvállalják ezt a legfontosabb kérdést, ami a megmaradásunkat szolgálná. Tehát mi azt javasoljuk, hogy támogassák az EMNP és az MPP közös jelölteket de semmiképpen ne azokat az jelölteket akik külön utakon járnak akár EMNP akár MPP akár RMDSZ szinten. Ha egységet akarnak, akkor állítsanak egységesen jelölteket. Továbbá támogassák a független jelölteket is.

A Székely Leszek 2021 Mozgalom csak ilyen formában tudja támogatni az egység megteremtését még a mostani választásokon esélyt adva a bizonyításra az EMNP és az MPP jelöltjeinek is. Ha nem sikerül megteremteni az egységet akkor a mozgalmunk a következő választások alkalmával meglepetéssel szolgálhat számukra is és az erdélyi magyarság és a székelység számára is. Erről viszont bővebben 2019. December 7-én Sepsiszentgyörgyön a Fidelitas Hotel and Spa épületében beszélünk 12.00 és 16.00 között. Majd 18. 00 kor tartandó nyílvános sajtótájékoztatón, amely a városi parkban fog történni. Várunk oda is mindenkit szeretettel.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here