Sírnak az RMDSZ szavazói, hogy a Momentum elnöke miért nem Kelemen Hunornak végzett kampánymunkát . - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2019. november 6., szerda

Sírnak az RMDSZ szavazói, hogy a Momentum elnöke miért nem Kelemen Hunornak végzett kampánymunkát .

Sírnak az RMDSZ szavazói, hogy a Momentum elnöke miért nem Kelemen Hunornak végzett kampánymunkát. Nagyon csalódottak és ,,nemzetáruló,, jelzővel látták el a magyarországi párt elnökét,azért mert a Dan Barna féle USR-Plus összefogásnak a kampányrendezvényén vett részt, elfeledkezve arról a tényről, hogy az általuk kedvelt párt, az RMDSZ alig egy párnapja hagyta faképnél a szociáldemokratákat és alig egy pár napja térdeltek le a hatalomért a nemzeti liberális vezérnek Ludovic Orbannak.

Hunor szavazói nemzetárulóznak, puffogtassák a nagymagyarkodó szavakat és pár nap múlva egy köpönyegforgató húzással pontosan egy soviniszta koalícióra ütik a pecsétet, ugyebár az RMDSZ összefogott a PNL (Nemzeti Liberális) párt félmagyar de magyarellenes elnökével. 

Erdélyben a magyar kérdés nagyon tág fogalom, ugyanis az RMDSZ bár azt mondja ők képviselik az erdélyi magyarságot ez valójában nem így van, ugyanis nagyon sokan megszabadúlnának a román parlamentben eredménytelen részvétellel lézengő párttól és egy valóban jobboldali és összefogást szeretnének az erdélyi magyar és székelyföldi szavazók. 

Az úgynevezett rendszerváltás után az RMDSZ számos esetben a magyar kártyát felhasználva tartotta magát a hatalmon, mondva azt hogy bár nem érnek semmit a 6%- os eredményeikkel, de tartsák bent őket csak úgy dísznek is ugyanis legalább akkor az erdélyi magyarság el tudja mondani azt, hogy van egy úgynevezett képviselete, még akkor is ha az elmúlt 30 év alatt nem tudnak eredményekről beszámólni. Inkább romlott a helyzete a székelységnek is, ugyanis leszedik a magyar felíratokat, székely és magyar zászlókat szednek le és koncepciós eljárásokkal zárnak be ártatlan székely fiatalokat. Utóbbi esetben az RMDSZ volt az első párt amelyik elhatárolódott Beke Istvántól és Szőcs Zoltántól.

Az RMDSZ szavazóinak nagy része olyan félrevezetett többnyire idős emberekből áll akit sikerült megvásárólni egy kis csomagocskával vagy egy Kelemen Hunoros írószerrel. Sokan közülük ugyan még a párt nevét sem ismerik viszont Székelyföld településein elterjesztették a ,,Szavazz a tulipánra,, jeligét ugyanis ebben biztosak voltak, hogy megjegyzi még az idős ember is. Történt velem is olyan eset amikor egy idős néni a Szentábrahámi Önkormányzatnál választásoknál megkért, hogy segítsek neki a szavazásnál, mert ő még soha nem volt és nem tudja hogy kell. Kérdeztem tőle, hogy kire szeretne szavazni, az RMDSZ-re és meglepődve azt válaszólta nekem ,,Hogy dehogy az RMDSZ-re, a magyar pártra akarok szavazni, mert a tiszteletes úr azt mondta a templomban, hogy a tulipánra kell szavazni,,

Szegény nénit megsajnáltam és nem tudtam kioktani, hogy ez ugyanaz segítettem, hogy le tudja adni a szavazatát annak ellenére, hogy ezzel nem értettem egyet. Hazafele végig dühös voltam és szégyen, nem szégyen a papot mai napig is elítélem azért, amiért ilyen dolgot tett. 

A kellektív elhülyülés százada nem csak a Beatrice zenekar dalában van benne, hanem erre élő példa az erdélyi magyar nemzetpolitika, amely úgy érzem, hogy nem képes komolyan és felelőségtudattal kilépni a posztkommunizmus rendszeréből és egy valódi nemzeti összefogással a civil emberek érdekeit képviselni. 

Az erdélyi magyar RMDSZ-es szavazók nagy része fél az új dolgoktól és nem mer kockáztatni, ezért folyamatosan egy és ugyanazon helyen taposnak a román elnyomás tengerében. Többen közöttük már csak azért is a tulipánosokat támogatják, mert anyagi érdekük fűződik a pártnak álcázott érdekkéviselethez, amely a román államtól kapott és az erdélyi magyarságnak szánt évi 6 millió euróból tartja fent magát. Kérdés megmaradna az RMDSZ szavazóbázisa ha eltünne az anyagi forrás?

A cikkünk olvasása közben tudjuk, hogy lehetséges Önnek is a fejében benne van ez a kérdés,, lópikula a seggetekbe, tudtok kritizálni de akkor kire szavazzunk?,, El lehet dönteni, hogy azért valakit támogassunk, mert magyarnak vallja magát és 30 év alatt a pártja lejáratta az erdélyi magyarságot és eladott minket 6 millió euróért vagy pedig van a második verzió választani a soviniszta román jelöltek közül? Van-e harmadik verzió? Van hát Mindengyikre nyomjanak egy pecsétet, hogy ez az átkozott politikai csűrhe térjen észhez és végre érdemben képviseljék az erdélyi magyarságot és a székelység önrendelkezési törekvéseit is. 

Idejött kampányolni és úgy gondolta nem Hunort támogatja, megteheti-e? Megteheti, mert ő is ugyanúgy lehet nemzetáruló mint a aki egyik nap még szociáldemokrata és a másik nap már nemzeti liberális. Ne csak nézzenek az RMDSZ-es szavazó elvtársak, hanem a csipát 30 év után mossák ki a szemükből és nézzenek vissza, hogy a pártjuk hogyan tette tönkre Székelyföldet, hogyan aszisztált ártatlan székely fiatalok bezásársában, hogyan aszisztált a magyar városháza és községháza felíratok eltávolításában, hogyan aszisztált a székely nemzeti jelképek eltávolításában. Rájuk szavazna Ön is mert magyarok? Magyar is lehet nemzetáruló, példa erre Gyurcsány is na kedves RMDSZ -es szavazó te is egyenrangú vagy a Gyurcsány szavazóbázissal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here