Új elnök vagy csak a régi? - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2019. november 24., vasárnap

Új elnök vagy csak a régi?

Ahogy azt az itt élők tudják Romániába az államelnök mandátuma 5 év. Ez az 5 év idén járt le mivel az előző választások 2014-ben történtek ahol Klaus Werner Johannis győzőtt aki szász származásúként lett Románia elnöke aki újra meg kell harcoljon hogy ismét ő legyen ezért újra elnököt kell válasszon Bukarest mert hiába megyünk el mi is szavazni a döntés az ő kezükben van.

Ma 2 hete 2019 november 10-én megvolt az első forduló. De nemcsak azóta már azelőtt legalább 2 hónapja erről megy a csevegés mindenhol hogy vajon ki lesz az elnök,ki lesz a jobb nekünk bár ez a szó nagyon relativ valamint az hogy te kire szavaztál vagy ha nem nem mentél miért nem mentél?

Mint az várható volt győzött a papirforma egyelőre Klaus Johannis zárta az élen az első kört de ez még nem biztos siker mert lett második forduló és ezzel együtt ellenfél Viorica Dăncilă személyében.
Nem akarok bele menni a statisztikákba mert az nem én reszortom és bárhol el lehet olvasni ha valakit annyira érdekel de ezek mind csak esély latolgatások és a levegőbe beszélések mert ma dől el hogy ki lesz holnaptól az ország élén.

Új elnök vagy csak a régi? Ez az eshetőség a legrelevánsabb hiszen ha Klaus Johannis nyer újra ő lesz még 5 évig az ország legbefolyásosabb embere de ha nem akkor az elnök neme is megfog változni hiszen akkor Németországgal kezet foghatunk. Én ebben az ügyben pártatlan maradok vagyis úgy vagyok vele hogy ha az egyik ha a másik politikus nyeri a választásokat Románián ez mit se fog változtatni mert egy fecske nem csinál nyarat és Románia Románia marad...

Klaus Johannis programját egyébként elismerem márcsak azért mert jól hangzik. Pentru o Românie normală. Ha ezt betartaná teljesen rendben lennénk mi magyarok is mert nem egetrengető világmegváltó dolgokról beszél csak egy egyszerű normális Romániáról s ez pont elég is lenne.

Na de elég a politikából győzzőn a jobbik vagy hogy szokták mondani, ja a Jobbik nem győzhet Romániába. Bármit is hozzon a holnap, egy valami nem változik. Mi itt leszünk, székelyek maradunk és ugyan úgy harcolni fogunk a szűlőföldünkért és a jogainkért mert ez a sorsunk ha már a jó Isten erre a földre szánt minket. Hogy én elmegyek-e szavazni? Én már szavaztam fejbe de ott nem ez a két jelölt volt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here