A kétnyelvű felíratok megjelenítéséért harcolnak a Székely Leszek 2021 Mozgalom szimpatizánsai és tagjai. - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2019. december 11., szerda

A kétnyelvű felíratok megjelenítéséért harcolnak a Székely Leszek 2021 Mozgalom szimpatizánsai és tagjai.


Cégtábla kommandót tart Csíkszeredában és Sepsiszentgyörgyön is a kétnyelvű felíratok megjelenítéséért a Székely Leszek 2021 Mozgalom szimpatizánsai és tagjai. Bajna Levente  nemzeti rapper, a Székely leszek 2021 Mozgalom csíkszeredai szimpatizánsaként a Catena Gyógyszertár Petőfi utcai kirendeltsége csak román nyelven feliratozott cégtábláját támadta meg egy, a polgármesterhez címzett figyelemfelhívó levélben, valamint a Vodafone RO szintén Petőfi utcai, diszkriminatív módon csak románul feliratozott vitrinreklámjait és nyitásrendjét.

Csíkszereda - Fotó Ruszin Kárpátalja blog

Bajna kifejtette, hogy akcióját az indokolja, hogy Székelyföldön kötelező a cégeknek a fogyasztókkal való reklám jellegű vagy tájékoztató kommunikációjában a magyar nyelv használata. Továbbá azt is kifejtette, hogy Székelyföldön a jogainkat nem szabad feladjuk illetve elfelejtsük vagy lemondjunk róluk.


Csíkszereda - Fotó Ruszin Kárpátalja blog

Sepsiszentgyörgyön is a napokban indul el a cégtábla kommandó és a mozgalom várja mindenkitől azokat a bejelntéseket, ahol csak román nyelven felíratozott cégtáblát találnak. Küldjék el ezt a Székely Leszek 2021 Mozgalom közösségi oldalán (Facebook) üzenetben.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here