Leégett egy nagyon szegény család kis házikoja Szentábrahámon, várják a segítséget! - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2019. december 3., kedd

Leégett egy nagyon szegény család kis házikoja Szentábrahámon, várják a segítséget!

Leégett egy nagyon szegény család kis házikoja Szentábrahámon, várják a segítséget! December 2-án  délután értesítették a tűzoltóságot, hogy Szentábrahámon (Papodán) leégett egy szegény család háza és mindenük bentégett a házban. Az idős pár nem tartózkodott a házban, így személyi sérülés nem történt. A 60 év feletti pár napszámos munkából és szociális segélyből tartja fent magát. 

Kép: Farkas Szamanta

Simó Dezső Szabolcs, Szentábrahám Község polgármestere az Uh.ro -nak a következőket nyilatkozta:

A tanácsnak van lehetősége gyorssegélyt adni ilyen esetben, de be tudunk segíteni jó minőségű bontott építkezési anyagokkal is.  A falubeliek segítséget ígértek, mi is nekiállunk holnap számolni, hogy karácsonyig egy hasonló mérettel rendelkező házikót tudjunk építeni nekik. Nem maradtak az utcán, rokonoknál szállnak meg az öregek.

Farkas Szamanta, Szentábrahámi lakós felhívásában a jószándékú emberek segítségét kéri, hogy az idős pár feje felé a lehető leghamarabb tető kerülhessen. Elmondása szerint rengetegen keresik őt és sok felajánlás érkezett már, ágyak, bútorok, ruhák.

Szükség van élelmiszerre, ruhára, cipőre. Körülbelül 160 cm magasak az öregek, M-es, L-es méretű ruhákat hordhatnak Szentábrahámon a 187 szám alatt fogadja a felajánlásokat, míg felépül a házuk. Tudni kell, hogy tényleg szegények voltak: egy ágy volt a szobájukban, egy kályha, rossz ajtója volt a háznak, az ablak egyik része kartonpapírból volt, hogy a telet túléljék. 
Kép: Farkas Szamanta


A csíkszentmiklóson bejegyzett NÉRI SZENT FÜLÖP EGYESÜLET és a Székely Leszek 2021 Mozgalom Sepsiszentgyörgyön is felajánlotta a segítségét az anyagi támogatások összegyűjtésére és eljuttatására az idős szentábrahámi pár részére.  Ha támogatnák az idős párt akkor az adományaikat küldjék akár személyesen a fenti címre Farkas Szamantához vagy az egyesület számlaszámára:

NÉRI SZENT FÜLÖP EGYESÜLET
RO26RNCB0152131400860001
SWIFT: RNCBROBU
Bank neve
BCR

Megjegyzésként kérjük írják oda, hogy Szentábrahámi családNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here