Önsajnálkozó és magyarázkodó közleményt osztott meg a Székelykeresztúr románkodó polgármestere! - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2019. december 2., hétfő

Önsajnálkozó és magyarázkodó közleményt osztott meg a Székelykeresztúr románkodó polgármestere!

Önsajnálkozó és magyarázkodó közleményt osztott meg a Székelykeresztúr románkodó RMDSZ-es polgármestere! Mentegetőzik és az ellenzékét kezdi pocskondiázni a polgármester a város közösségi oldalán. Természetesen, ahogyan az RMDSZ közöséggi oldalán úgy itt is a kritikát törlik az oldalról, így történt most ebben az esetben is. A polgármester tehát csak dicséreteket szeretne ezután a város közösségi oldalán látni. Semmi kritika, csak a dicséret! Tehát éljen a cenzúra és éljen az éljen?

Az előző cikkünkben írtuk meg azt, hogy a székelykeresztúri város vezetői már november 29-én ünnepelni kezdték Erdély romániához való csatolásának ünnepét, ami december 1-lett volna. 4 nagy román zászlót tettek ki már nov.29-én a város központjába és egy román színekben pompázó hóemberrel is megkoronázták ezt az eseményt. Számos felháborodás is visszajelzés érkezett a székelykeresztúri emberektől a ,,polgi,, irányába, olyanok, amire az RMDSZ-es városvezető nem gondolt. 

Mi nem cenzúrázunk közzé tesszük a ,,polgi,, közleményét is és utána a véleményünket is!

Közlemény

A december 1.-i román nemzeti ünnep alkalmával közzétett Facebook bejegyzésünk margóján a következő dolgokat szeretném közzétenni :
- A kommentek tekintetében nagyon elszabadultak az indulatok és egyesek túl messzire dobták a sulykot, rosszindulatú következtetéseket vonva le és „megfertőzve” ezáltal a különben jószándékú Facebook látogatók gondolatait is.

- Mint ahogyan azt szóban és írásban kinyilatkoztatta az RMDSz minden szintű vezetője és amit én magam is osztok, a jól ismert történelmi tények okán az erdélyi magyarságnak nem lehet ünnepe december 1.-e és a magyar embereket nem is lehet ünneplésre kényszeríteni ezen a napon, ezért mi sem ünnepeltünk. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem kellene toleránsak legyünk a román nemzettársaink ünneplésére, mint ahogyan mi is elvárjuk tőlük, hogy toleránsan viszonyuljanak a mi magyar nemzeti ünnepeink megünneplését illetően.

- Vannak olyan törvényes előírások ( 75/1994 sz. törvény 3. cikkely „a” pontja valamint a 136/2014 sz. törvény 2 cikkely (1.) bekezdése) amelyek tételesen előírják , hogy minden december 1-én kötelező román zászlókat kitűzni a köztereken és amelyeket romániai közintézmény vezetőjeként kötelességem betartatni. Ezt a megyei prefektus is számonkéri tőlünk, ezért 2014 óta, mióta a törvény érvényben van muszáj alkalmaznunk.

- A nemzeti ünnepén minden román ember „románabb” egy kicsit mint a dolgos hétköznapokon, mint ahogyan mi magyarok is egy picit „magyarabbak” vagyunk nemzeti ünnepeinken – ezért kérem így tekintsenek az ezekben a napokban elszabadult indulatokra. Arra kérek azonban minden józan gondolkodású embert, hogy ne dőljenek be azoknak a provokációknak, amelyeket elsősorban helyi Facebook-huszárok ( egy színes, érdekes társaság) gerjesztenek és akik az előrejelzéseink szerint az elkövetkező helyhatósági választásokon polgármester- és önkormányzati képviselő-jelöltekként fognak tetszelegni Önök előtt arra használva ki az ilyen alkalmakat, hogy engem nemzetárulónak tituláljanak és lejárassanak csupán azért, mert nem tudnak mit kezdeni az általunk jól elvégzett munkával, zavarja őket kis közösségünk és városunk fejlődése, így próbálva meg választási tőkét kovácsolni maguknak. Az ők „érvelése” szerint minden intézményvezető ( iskola, kórház, stb.) nemzetáruló, mert mindezeknek az intézményeknek a homlokzatán román zászló leng még a hétköznapokon is. Ez a díszes társaság már másfél éve elindította rágalomhadjáratát ellenem, erőltetve minden áron hogy vegyem fel a kesztyűt és lépjek én is kampányba, minél nagyobb cirkuszt provokálva közösségünkben. Én azonban a munkát választottam, annak ellenére, hogy sok embernek római módra inkább a „cirkusz és kenyér” kellene. Abból is látszik, hogy politikai provokációról van szó, hogy egyetlen dicsérő szó sem hangzott el részükről amikor 1000 magyar zászlót osztottunk ki közösségünkben, viszont most amikor törvényes kötelezettségemnek tettem eleget, rögtön lecsaptak.

-Tekintettel arra, hogy több folyamatban levő munkálatunk van, Önökön áll, hogy majd eldöntsék mi a hasznosabb a közösségünknek: cirkuszt provokálni vagy békésen végezni a ránk bízott feladatokat.
Bízok az Önök további higgadt magatartásában és megfontolt megítélésében, tisztelettel

Rafai Emil, polgármester

MI A VÉLEMÉNYÜNK EZZEL A DOLOGGAL KAPSOLATOSAN?

Tisztelt Polgármester Úr! Nagyon szép önfényező írás, gratulálok! Viszont engedje meg hogy azt a sok valótlanságot amit itt leírt megcáfoljam. 1. A zászlók kihelyezését november-29-én semmiféle törvény nem kötelezi, még az sem amire hivatkozott ugyanis az december 1-től érvényes. 2 .A törvényben nincs meghatározva az az idő ameddig a zászlónak logobnia kell, tehát ha Ön 5 másodpercre felhúzza a zászlót és utána leveszi akkor eleget tett a törvényben leírtaknak. Ez csak az Ön jószándékán múlik. 3 A törvényben az sincs meghatározva, hogy hány román zászlónak kell lennie, tehát ha egyet húzott volna fel, akkor is betartotta volna a fenti törvényt. Tökéletesen megértem hogy toleráns akar lenni, az egy nagyon fontos emberi tulajdonság a jó emberek toleránsak ameddig velük szemben a másik fél is toleráns.

 Vajon a románok velünk 1918- december 1-én toleránsak voltak? Ön ellen személy szerint itt az interneten semmi olyan lejárató kampány nem tapasztaltam sem az EMNP sem az MPP részéről, jogos kritikákat annál inkább, amiket Ön és az RMDSZ Hargita Megyei vezetői semmibe vesznek és nem támogatnak, visszaélve a hatalmukkal. Minden demokráciában óriási nagy szerepe van egy erős ellenzékre hanem diktarúráról beszélhetünk és minden tisztelettel mondom a keresztúri embereknek is szerintem elegük volt a diktatúrából abból is amit Ceausescu csinált és abból is amit a Securitate magyar tagozataiból és a mai magas román katonai kitüntetésekkel rendelkező vezetőkkel (Kelemen ezredes, Cseke ezredes stb) számoló RMDSZ is csinál. 

Amit az Önök pártja 30 éve csinál az még károsabb mint amit maga Dan Tanasă csinál. Önök a minden rendszerhez alkalmazkodó és megalkuvó politikát követik 30 éve. Összebútorozva a soviniszta román pártokkal, az évi 5-6 millió euró erdélyi magyarságnak szánt pénz pártpénzként való felhasználásával akadályozzák a székelység önrendelkezési törekvéseiket. Ez a december 1-i tettük is a behódolásnak köszönhető és végképp nem a toleranciának, bizonyíték erre az, hogy az ilyen egyértelműen a székely furfanggal kijátszható provokatív törvényeket is lenyelik és megalázkodnak az elnyomó hatalomnak, de nem csak Önök hanem ezzel az egész város székely lakósságát megalázták. Még egyszer gratulálok! .


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here