Székely Leszek 2021 Mozgalom Fóruma - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2019. december 8., vasárnap

Székely Leszek 2021 Mozgalom Fóruma

2019 december 7.-én hivatalosan is bemutatkoztunk vagyis a Székely Leszek 2021 Mozgalom a közéletbe  tegnap a Fidelitas nagytermébe lezajlott fórum, konferencia keretén belül. A számitott 30-40 főböl csak páran jelentek meg de a meghivottak nagy része ott volt: magyarországi, székelyföldi és erdélyi szervezeti tagok, politikusok és szimpatizánsok név szerint: Pilán László, Csibi Barna, Bálint József, Ferencz Csaba, Péter Mária és a csikszeredai nemzeti rapper Bajna Levente.

12 órai kezdettel elstartolt a rendezvényünk miután jómagam ismertettem a programot jött Bajna Levente két dalával a Respekt a Vérnek 2 és a Székelyföld ébredj-el egy vérpezsditő kezdésel aztán Ruszka Zsolt története és gondolatai visszhangoztak a teremben aki mozgalom szerves része és segitője majd sorra a nyitó,köszöntő beszédek Benke Csaba mozgalom vezetőtöl, Péter Mária a Néri Szent Fülöp egyesület vezetőjétől és alapitójától majd Szabó Attila-Mihály a mozgalom társelnökétől.

Ezt követően jött a nyilt párbeszéd az előadókkal és a meghivottakkal a székely nemzettudat közös erősitésért jogaink érvényesitéséért jogi sérelmekre megoldások kereséséért témák alatt egy vita fórum keretein belül. Itt ment is az adok-kapok a résztvevők között főként a Székely Szabadság Napja és a Székely Nemzetgyűlés sorsa boncolgatása közben ahol Ferencz Csaba a Székely Nemzeti Tanács alelnöke Csibi Barna székely hagyományőrző és jogvédő, Bálint József az EMNP tagja, Pilán László a magyarországi képviseleti tagunk, Benke Csaba és Péter Mária között ahol mindenki ki vette a maga részét a vélemény nyilvánitásban.

Egy rövid szünet után jött a második beszélgetésünk egy másik témában ami a mozgalmunk fő mozgatórugója a székely identitás felvállalása a következő 2021-es népszámláláson. Itt jómagam is csatlakoztam az eszmecseréhez a minek vallod majd magad 2 év múlva és hogy akkor hányan leszünk gondolatmenethez meg egy kis statisztika a székek területéről történő szavazásról.

A 4 órás konferenciát a himnuszokkal a székely Miatyánkkal és a nemzeti régiókért polgári kezdeményezés aláirás gyűjtésével zártuk majd egy közös csoportkép. Az utolsó gondolatom pedig az, Ferencz Csabát idézzem: "Bármibe is kezdjük bele nincs zsákutca." Sikeres fórumot zárt a Székely Leszek 2021 Mozgalom és halad tovább ugyan azzal az erőfeszitéssel. Előre Székelyek!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here